Ο Δημήτρης Γάκης προσέδωσε ανέλπιστη δημοσιότητα στη Χρυσή Αυγή! Σκληρή απάντηση του αντιδημάρχου Κάσου στον βουλευτή...

Κάσος, 9 Ιουνίου 2013 Διαβάζοντας το δελτίο τύπου του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ νομού Δωδεκανήσου κου Δημητρίου Γάκη, ένοιωσα θυμό αλλά παράλληλα προβληματίστηκα έντονα και είμαι υποχρεωμένος να σας παραθέσω τα γεγονότα, προκειμένου οι σοβαρά σκεπτόμενοι αναγνώστες να ενημερωθούν αντικειμενικά, πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητα και παρακαλώ να δημοσιευτεί : Όπως κάθε χρόνο, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 189 χρόνια από την επέτειο του ολοκαυτώματος της ακριτικής Κάσου, προσκλήθηκαν όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όπως είθισται, οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμμετέχουν σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, με αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλου. Ανήμερα της επετείου, πραγματοποιείται σύσκεψη στο Δημαρχείο, επειδή, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, είναι η μοναδική ευκαιρία, να επισκεφτούν εκπρόσωποι του λαού στο νησί μας και να ακούσουν τα σοβαρά προβλήματα μας. Ο κ. Γάκης, προτίμησε να απέχει από την φετινή σύσκεψη, δηλώνοντας επί λέξει: «Εξ άλλου με την μέχρι τώρα στάση μας έχουμε αποδείξει ότι τα προβλήματα της Κάσου, δεν είναι για εμάς υπόθεση μιας σύσκεψης. Είναι υπόθεση καθημερινής και αδιάκοπης δράσης». Η δήλωση αυτή είναι επιεικώς άστοχη, γιατί σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την προσβλητική στάση του κ. Γάκη προς τον Κασιακό Λαό με την απουσία του από την σύσκεψη, ούτε βέβαια να προκαλέσει την ικανοποίηση των Κασιωτών, γιατί ο βουλευτής δηλώνει ότι ασχολείται με το αντικείμενο για το οποίο εκλέγει… Όσο αφορά στην τελετή κατάθεσης των στεφανιών, η διαδικασία είναι δεδομένη καθώς και η σειρά κατάθεσης, χωρίς καμία εξαίρεση. Ο κ. Γάκης «είδε» ειδική μεταχείριση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, προσδίδοντας ανέλπιστη δημοσιότητα στην παρουσία του !!! Πως το πέτυχε αυτό; Προκαλώντας αναίτια επεισόδιο τόσο κατά την κατάθεση στεφάνων, όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Η φράση του κ. Γάκη «τι θέλω εγώ εδώ», μόνο σεβασμό δεν αποδίδει στη μνήμη των πρόγονων μας. Σας θυμίζω την δήλωση του κ. Γάκη, μόνο λίγες μέρες νωρίτερα, στις εκδηλώσεις μνήμης του Άτυχου Αεροπόρου Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο: «Η αποχώρηση μου από την εκδήλωση, ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, είναι μια βαθιά πολιτική στάση που σηματοδοτεί την αντίθεση μας να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την ναζιστική ιδεολογία και πράξη ». Τελειώνοντας, πρέπει να τονίσω ότι, παρά της δύσκολες στιγμές που περνάμε για την επιβίωση και την παραμονή στον τόπο μας, ο Κασιακός Λαός συμμετείχε σύσσωμος στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή της Κάσου στην μνήμη των προγόνων μας, διότι το αίσθημα της Δημοκρατίας και η ανάγκη για συνεχείς αγώνες για την Ελευθερία πάντα πρυτανεύουν στους Ακρίτες Κασιώτες. Με εκτίμηση για την φιλοξενία Γεώργιος Εμμ. Κουριαντάκης Αντιδήμαρχος Κάσου & Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης

Φωτογραφικό υλικό

Comments

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ. ΓΑΚΗ
9/6/2013

Όταν έρχεται κάποιος σε μια εκδήλωση που τιμά την αυτοθυσία Ελλήνων, πρέπει πριν έρθει να κατανοήσει τουλάχιστον τί σημαίνει «να τιμάς».
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, δεν μπορεί να δίνει μαθήματα Δημοκρατίας στον Κασιώτικο Λαό τη στιγμή που ο ίδιος συμπεριφέρεται αντιδημοκρατικά.
Η αιτία που υπάρχει Βουλή των Ελλήνων είναι ώστε να μπορούν διαφορετικές απόψεις να προβάλονται, να αντιπαρατίθενται και με επιχειρήματα να αξιολογούνται. Αυτή είναι η έννοια της Δημοκρατίας και κριτές από τα αντιπαρατιθέμενα επιχειρήματα είναι ΜΟΝΟΝ οι δημοκρατικοί πολίτες της Ελλάδας.
Αντί, λοιπόν, να επιτελεί το έργο του ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης μέσα στην Βουλή και να αντιπαρατίθεται με λογικά επιχειρήματα στον δημοκρατικό διάλογο, δίνει την εντύπωση ότι ήρθε στην Κάσο για να εκφραστεί και να ωθήσει τους δημοκρατικά σκεπτόμενους Κασιώτες να συγκαταθέσουν στον αποκλεισμό επίσημου κόμματος που με τον ελληνικό νόμο και με δημοκρατικές διαδικασίες βρίσκεται μέσα στην Βουλή.
Απαράδεκτο, κ.Γάκη. Δεν καταλάβατε καλά. Η Κάσος δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς που διαιρούν το λαό και τον ωθούν να πράξει αποκλεισμό οποιουδήποτε κόμματος που βρίσκεται ειδικά και στην Βουλή των Ελλήνων.
Επίσης, δεν καταλάβατε καλά πού βρεθήκατε όταν πατήσατε το βαμμένο με αίμα Ηρώων χώμα της Κάσου και δεν λάβατε υπ’όψη σας μια πλευρά του μηνύματος που απορρέει από εκείνη την σφαγή των Κασιωτών. Το μήνυμα που φαίνεται δεν πιάσατε είναι ότι εν ώρα που η Ελλάδα κινδυνεύει οικονομικά, κοινωνικά και θρησκευτικά εξ αιτίας της ανικανότητας της Βουλής των Ελλήνων να αντιμετωπίσει έγκαιρα όλα αυτά που οδήγησαν στη δυσμενέστατη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, εσείς βρήκατε να ενισχύσετε περαιτέρω τη δυσμενή κατάσταση τολμώντας να καταργἠσετε τη Δημοκρατία και να προδώσετε την θυσία των Ηρώων που παραμέρισαν όλα τα εσωτερικά τους προβλήματα για να θυσιασθούν ως σύνολο έναντι του εχθρού.
Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να παροτρύνετε τον λαό της Κάσου σε φασιστικές πράξεις αποκλεισμού οποιουδήποτε άλλου κομματιού της επίσημης Βουλής των Ελλήνων. Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα την ημέρα Τιμής των Ηρώων, που πέσανε υπέρ της Πατρίδας, να έρθετε και να μας πείτε δημοσίως εάν έκανε καλά ή δεν έκανε καλά ο Δήμος Κάσου.
Η συμβουλή μου σε σας είναι να κοιτάξετε να ερμηνεύσετε σωστά την έννοια της Δημοκρατίας. Να καταλάβετε ότι όταν επιτίθεσθε σε κόμματα που βρίσκονται στην Βουλή υπάρχουν δημοκρατικοί Ελληνες πολίτες που αντιπροσωπεύονται απ’ αυτά και εάν υπάρχει λόγος εναντίον οποιουδήποτε, χρειάζεται να βασίζετε σε αδιαμφισβήτητα λογικά επιχειρήματα και όχι σε χαρακτηρισμούς του πεζοδρομίου, ιδιαίτερα δε όταν βρίσκεσθε στο Ολοκαύτωμα των Κασιωτών υπέρ της Πατρίδας και της Πίστης μας.
Επίσης, όταν φιλοξενείστε από έναν Δήμο με τέτοια μεγάλη Ιστορία και με τα τόσα απίστευτα προβλήματα, που γνωρίζουμε όλοι ότι προέρχονται κυρίως από εσάς τους πολιτικούς τους ιδίους, δεν είναι σωστό να προσβάλετε μια τέτοια φιλοξενία όποιος και να ήταν ο λόγος, διότι οποιοσδήποτε να ήταν ο λόγος ήταν η Ημέρα των Ηρώων και όχι η ημέρα της ανεύθυνης πολιτικής που αποφασίσατε να εκφράσετε.
Εάν δεν μπορείτε να σεβαστείτε τους όρους της Δημοκρατίας είστε πάντα ελεύθερος να παραιτηθείτε από την Δημοκρατική Βουλή των Ελλήνων.

Με τιμή,
Ηλίας Γαλανάκης
Επι κεφαλής της Παράταξης
«ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»
Κάσος

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...