H οικονομία είναι ρε βλάκα....Γράφει ο Προκρούστης

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΒΛΑΚΑ

" Η οικονομία ειναι ρε βλακα"κλασική πια απαντηση σε Πολιτικούς που ειναι χαμένοι στους δικούς τους κόσμους και σε ανωφελες αναζητήσεις.
Πολιτικές, Κοινωνικές και Οικονομικές κρίσεις έχουν τις ρίζες τους και τις αιτίες εμφάνισης τους στην κακη Οικονομια.
Η Κυβέρνηση, τα Κόμματα και οι κάθε λογής υπεύθυνοι ασχολούνται με οτιδήποτε αλλο εκτός απο αυτα που θα έπρεπε να έχουν γίνει για την τόνωση της πράγματατικής Οικονομίας και όχι αυτής που εμφανίζουν στα χαρτια.
Η διάρρηξη της Κοινωνικής συνοχής ειναι πια δεδομένη και δεν την αμφισβητεί κανένας, μεγαλύτερο ποσοστο απο το ενα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται κάτω απο τα όρια της φτώχιας, περισσότερο απο το ενα τρίτο του ενεργού πληθυσμού ειναι άνεργοι, περισσότεροι απο τα δυο τρίτα των ελεύθερων επαγγελματιών βρίσκονται σε απόγνωση και η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και περιμένει το θαύμα του Πρωτογενους Πλεονασματος.
Το σύνολο των Κυβερνητικών αποφάσεων ειναι χωρίς καμία θετικη προοπτικη, η αναγωγή της φοροεισπραξης σε κυρίαρχο στόχο της Πολιτικης ξευτελισε τους ίδιους, τους θεσμούς και τη χώρα.
Εμφανίζουν σε Εσωτερικό και Εξωτερικό οτι τα βεβαιωμένα χρέη των Πολιτων στις Εφορίες ειναι 60 δις αλλα δεν ομολογούν ποσα απο αυτα ειναι αδύνατον να εισπραχθούν και ποσα απο αυτα αφορούν πρόστιμα και τόκους, Εφορίες, Ασφαλιστικά Ταμεία και Τράπεζες  εχουν καταντησει να εναι οιμεγαλύτεροι τοκογλυφοι και εκβιαστες των Πολιτων.
Η αδυναμία είσπραξης τους οδηγει σε αποφάσεις οικονομικής ασφυξίας ολων των πολιτων, Φόρος Ακίνητης Περιουσίας χωρίς λογικη, φόροι σε οτιδήποτε κινείται και ιπταται, οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα απο τα αναμενόμενα.
Τα πιο σύνθετα προβλήματα έχουν απλές λύσεις, η εκκίνηση της Οικονομίας δεν προκειται να έλθει περιμένοντας τους ξένους επενδυτές ούτε συζητώντας ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ με ΚΑΤΑΡΙΝΟΥΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ και άλλους εκλιπαρωντας τους να κοπιάσουν για την καταληστευση του Δημοσίου πλούτου.
Οι Αυτοαπασχολουμενοι και οι μικρές Ελληνικές Επιχειρήσεις ηταν πάντα η κινητήρια δύναμη της Ελληνικής Οικονομίας, η χρηματοδότηση τους και η θεσμική στήριξη τους ειναι τα πρώτα βήματα της προσπάθειας ανάκαμψης.
Η πτώση της αγοραστικής δύναμης των πολιτων σε συνδυασμό με την πολιτικη των Τραπεζών που εξαφάνισαν την οποία ρευστότητα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο και όσων μικρομεσαίων Επιχειρήσεων έχουν απομείνει.
Η " Οικονομια ρε βλακα" ειναι η απαντηση και στα Πολιτικά προβλήματα που σημερα αντιμετωπίζει η χώρα και στην Κοινωνικη εξαθλίωση.
Απο την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...