Eκδήλωση – αφιέρωμα με αφορμή την Ημέρα του Καταναλωτή

Ρόδος, 16 Μαρτίου 2023

 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 - Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου, εκδήλωση – αφιέρωμα με αφορμή την Ημέρα του Καταναλωτή, που διοργάνωσε το ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου.

 

   Ομιλητής, ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος ενώ το παρών έδωσαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Παππάς, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, ο αντιδήμαρος Στέφανος Δράκος, οι υποψήφιοι βουλευτές του Πασόκ / Κινάλ Κατερίνα Βολονάκη και Παναγιώτης Κουνάκης, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Διονύσης Τσιλιγκίρης, ο πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου  Σέργιος Αϊβάζης, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του δ.σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Κώστας Γλεντής και αρκετός κόσμος που συμμετείχε για να ακούσει τις ομιλίες και να ενημερωθεί για τα θέματα των καταναλωτών.

 

   Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Ευγενικός. μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, από την ημέρα που θεσπίστηκε και αναφέρθηκε στις δράσεις που γίνονται όχι μόνο σε όλη τη χώρα αλλά κυρίως στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου. Μίλησε για τις δράσεις του ΙΝΚΑ στο Νότιο Αιγαίο, για τη συνεργασία που έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα καταναλωτή και σύντομα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για επαφές με αυτό το αντικείμενο.

 

Στην τοποθέτηση που έκανε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει το Yπουργείο για την προστασία των καταναλωτών από την αισχροκέρδεια και περιέγραψε την κατάσταση στην αγορά με τις αυξήσεις, τον πληθωρισμό και την ακρίβεια ενώ αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις σε επίπεδο νομοθετικού πλαισίου, από την πλευρά της κυβέρνησης. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει άψογη και συνεχής συνεργασία με το ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου για τα ζητήματα και τα προβλήματα των καταναλωτών.

 

   Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό με τους νομικούς: Ιωάννη Μυτατούλη που ανέπτυξε το θέμα με τα Funds και τις τράπεζες, Γεώργιο Καζουλλάκη που μίλησε για τις διαδικασίες του εξωδικαστικού συμβιβασμού και Νίκο Γιαννά που έκανε ενημέρωση για την υπηρεσία ΙΝΚΑ+.

 

   Στην ίδια εκδήλωση, βραβεύτηκαν για την αντιδιοτελή προσφορά και τον σεβασμό τους προς τον πολίτη – καταναλωτή οι: Σοφία Μανιά (Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου 'Αγία Σοφία), Φιλήμονας Νικολάου (Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου 'Άγιος Εφραίμ'), Νικόλαος Τριπολίτης (Ιδρυτής και Επικεφαλής της Γραμματείας Στήριξης Ανέργων και & Ευπαθών Ομάδων Ρόδου) και ο Σέργιος Αϊβάζης (Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου) για την συνεργασία και την φιλοξενία στο Νεστορίδειο και τέλος, ο Ιωάννης Μυτατούλης (δικηγόρος) για την πολύτιμη προσφορά του στον πολίτη – καταναλωτή.

 

 

Επίσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

 

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, στο προφίλ του ΙΝΚΑ στο facebook: https://www.facebook.com/vasilios.chal/videos/758436079236453

 

 

 

-Θυμίζουμε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις μας, από το νέο, ανανεωμένο site του ΙΝΚΑ12 Νοτίου Αιγαίου:

https://inka12.gr/  και να στέλνετε τις καταγγελίες και ό,τι άλλο διαπιστώνετε, στα εξής mails: press@inka12.gr & info@inka12.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...