’’ Ένα Χρόνο μετά…’’ - Γράφει ο Β. Καλοπήτας: Για τον ένα χρόνο από τον Ασθενή Μηδέν

Άρθρο-’’ Ένα Χρόνο μετά…’’

- Β. Καλοπήτας: Για τον ένα χρόνο από τον Ασθενή Μηδέν.

- Πριν λίγες μέρες κλείσαμε ένα χρόνο από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος του Κορωνοϊού Sars-Cov-2 στην Ελλάδα. Η "ασθενής μηδέν", όπως χαρακτηρίζεται ο πρώτος επίσημος ασθενής μίας νέας νόσου, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς κατάφερε να ξεπεράσει αυτή την αόρατη απειλή και να αναρρώσει.

Όλοι θυμόμαστε τα υβριστικά σχόλια που εισέπραξε η γυναίκα αυτή από μερίδα κόσμου που θεώρησε πρέπον να επιρρίψει σε αυτήν την ευθύνη για την κάθοδο του Κορωνοϊού στη χώρα μας. Εκείνη την ημέρα, ο Υπουργός Υγείας δήλωνε με θάρρος και περηφάνεια πως "Το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε. Ήταν κάτι που περιμέναμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού."

Ένα χρόνο, 188.000 κρούσματα και 6.439 θανάτους μετά, αντιλαμβανόμαστε πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι, πως δεν υπήρχε σχέδιο και πως οι μόνοι υπεύθυνοι για τον πανικό που διαχύθηκε στην κοινωνία, ήταν αυτοί οι οποίοι κυριεύθηκαν από αυτόν, οι Κυβερνώντες.

Με τον εμβολιασμό να προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς, με τις καταγγελίες σχετικά με διάφορες παρατυπίες επί της διαδικασίας να βρίθουν -ασχέτως της βασιμότητας τους ή όχι- και με τον εγκλεισμό να παρατείνεται εβδομάδα με την εβδομάδα, ένα είναι το σίγουρο. Οι αντοχές των πολιτών έχουν εξαντληθεί.

Η κοροϊδία που απορρέει από την έλλειψη πλάνου για την διαχείριση του υγειονομικού και οικονομικού αντίκτυπου σε συνδυασμό με τις προκλητικές ενέργειες από πλήθος κυβερνητικών στελεχών που αψηφούν τους ίδιους κανόνες που αυτοί θεσπίζουν, μεθοδεύουν νέα πάθη στην κοινωνία μας. Και η κοινωνική αντίδραση θα είναι ανεξέλεγκτη αν εξακολουθήσει η συμπεριφορά αυτή.

Στα του οίκου μας, 59 τα νέα κρούσματα στη Ρόδο τις τελευταίες 3 μέρες. Και φυσικά οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται προοδευτικά. Ας ελπίσουμε οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην καταντήσει το νησί μας πόλη - φάντασμα.

 

Βάιος Ν. Καλοπήτας

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...