‘Έγγραφες Δεσμεύσεις ζητά, από τη ΔΕΗ Α.Ε. και τον Υπουργό Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κατταβιάς, για την εντοπιότητα στις προσλήψεις της Επιχείρησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-‘Έγγραφες Δεσμεύσεις ζητά, από τη ΔΕΗ Α.Ε. και τον Υπουργό Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κατταβιάς, για την εντοπιότητα στις προσλήψεις της Επιχείρησης.

- Κύριοι,

-Τον προηγούμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις 13/04/2021 με το με αριθ. πρωτ.: 4/17716 διαβιβαστικό μας, σας προωθήσαμε την απόφαση του Τοπικού μας Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία ζητούμε:

  • Να μην καταργηθεί, σε καμία περίπτωση, το κριτήριο  της εντοπιότητας στις νέες προσλήψεις της ΔΕΗ Α.Ε., τηρώντας η Διοίκηση τις έγγραφες δεσμεύσεις της, οι οποίες αποδεικνύουν ότι, για την ίδρυση των εργοστασίων της Νότιας Ρόδου και της Σορωνής, θα υπήρχε η ρήτρα της εντοπιότητας.
  • Να μην επιτραπεί, σε καμία περίπτωση, η κάλυψη των θέσεων με το σύστημα της μεταθετότητας, το οποίο θα λειτουργήσει σε βάρος των τοπικών μας κοινωνιών.
  • Να καταργηθεί ο Νόμος 4643/03-12-2019, που δίνει το δικαίωμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Προσλήψεων και Αμοιβών της ΔΕΗ Α.Ε., να ορίζει τα κριτήρια στις προσλήψεις πάσης φύσεως προσωπικού και να επανέλθει ο νόμος του 2012.

 

Την απόφασή μας αυτή στήριξαν, με ομόφωνες αποφάσεις τους η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, τα Τοπικά Συμβούλια Σορωνής και Θεολόγου, ο Δήμος Σύμης και Καρπάθου, καθώς και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Όλο αυτό το διάστημα,δεν λάβαμε καμία έγγραφηαπάντηση ή ενημέρωση, από την πλευρά σας, παρά μόνο στις 10/05/2021 και διαβάζοντας τα Δελτία Τύπου των Βουλευτών της Δωδεκανήσου στις Τοπικές Εφημερίδες, μάθαμε ότι αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί το κριτήριο της εντοπιότητας, στις νέες προκηρύξεις της ΔΕΗ.

Βεβαίως και χαιρόμαστε για την απόφαση αυτή, υπογραμμίζουμε όμως την αναγκαιότητα,η δέσμευσή σας να αποτυπωθεί και εγγράφως.

Οι έγγραφες δεσμεύσεις, θέτουν όλες τις προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή τους, και θα βοηθήσουν τη μεταξύ μας σχέση, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη που χάθηκε.

  •  

 

                                               

                                                    

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με πολιτικό θέατρο δεν πάμε μπροστά Του Νίκου Ιακ. Γερονικόλα - Η εξωστρέφεια, η ανταλλαγή...
Νέος προορισμός της Dodekanisos Seaways η Αστυπάλαια! - Η Dodekanisos Seaways ανακοινώνει την...
Θέμα: “Κοινωνικό μήνυμα του Ι.Σ.Ρ. για τον εμβολιασμό κατά Covid-19”     ...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...