Ώρα ευθύνης ατομικής και συλλογικής, για την Κάλυμνο και τα νησιά μας! Της Κατερίνας Εμμανουήλ

Ώρα ευθύνης ατομικής και συλλογικής, για την Κάλυμνο και τα νησιά μας!

- Μόνο θλίψη προκαλεί η είδηση για ακόμη ένα καθολικό lockdown στην Κάλυμνο. Με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς, η Κάλυμνος διατηρεί τη μεγαλύτερη αναλογία κρουσμάτων στον πληθυσμό, με τεράστια διαφορά από άλλες περιοχές.

Η κατάσταση με την πανδημία δείχνει να είναι κυριολεκτικά εκτός ελέγχου. Οι επαγγελματίες του νησιού δοκιμάζονται σκληρά. Το Νοσοκομείο και οι υγειονομικοί στα όριά τους και καθημερινά ο αριθμός των κρουσμάτων διψήφιος...

Και κάποιοι δυστυχώς μέχρι πριν λίγο ήθελαν να απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή σε μαζικές κινητοποιήσεις, ενόψει του εορτασμού τους εργατικής Πρωτομαγιάς.

Δε χρειάζεται να ζει κανείς στην Κάλυμνο για να αναλογιστεί τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι τους Καλύμνου.

Όσοι αγαπάμε την Κάλυμνο, κοντά ή μακριά, οφείλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία και τη θλίψη τους, να αναδείξουμε τον κίνδυνο και να καλέσουμε τους συμπατριώτες τους Καλύμνιους, που ζουν και αγαπούν τον τόπο τους, έστω και τώρα, να φερθούν με σύνεση, να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας και να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό.

Αικατερίνη Α. Εμμανουήλ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Το 1983 μαζί με μια ομάδα συναδέλφων, μας ανατέθηκε να...
Νέος προορισμός της Dodekanisos Seaways η Αστυπάλαια! - Η Dodekanisos Seaways ανακοινώνει την...
Θέμα: “Κοινωνικό μήνυμα του Ι.Σ.Ρ. για τον εμβολιασμό κατά Covid-19”     ...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...