Ψάρι στο φούρνο - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 

Υλικά

130γρ. ψάρι (μπακαλιάρος, γλώσσα κτλ)

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

2-3 χοντρές φέτες ντομάτας

κρεμμύδι σε ροδέλες

μαϊντανός

3-4 λεπτές φέτες λεμονιού

λίγο χυμό λεμονιού

ρίγανη, δάφνη, αλάτι, πιπέρι

  
Τρόπος παρασκευής


Αρχικά πλένουμε το ψάρι και το πασπαλίζουμε με ρίγανη μέσα έξω. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και παράλληλα το βρέχουμε με χυμό λεμονιού και το βάζουμε σε ένα ταψί, αφού πρώτα έχουμε στρώσει στο ταψί φέτες ντομάτας και από πάνω ροδέλες κρεμμυδιού. Πάνω από το ψάρι βάζουμε επίσης μια φέτα ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στο τέλος τοποθετούμε από πάνω τις φέτες του λεμονιού.

Σκεπάζουμε το ψάρι με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 30' περίπου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο. Στο τέλος ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το ψάρι να ροδίσει.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...