Φώτης Χατζηδιάκος: Απεργιακές κινητοποιήσεις για θέματα ασφάλειας

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

- Στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που απεργούν στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών και δίπλα στους μαθητές που αντιδρούν διαμαρτυρόμενοι για θέματα ασφάλειας, παραβρέθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος με δηλώσεις του επισήμανε:

 

  • Οι Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και οι διαμαρτυρίες για την ασφάλεια των μεταφορών μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ανέδειξαν και άλλα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας.
  • Είναι θέμα ασφάλειας ο έλεγχος όλων των σχολικών και δημοσίων κτιρίων για την αντισεισμική προστασία και την διασφάλιση αξιοπρεπών  χώρων εργασίας.
  • Είναι θέμα ασφάλειας η διατήρηση των ΔΕΥΑ για την διασφάλιση ποιοτικού και φθηνού νερού και όχι η ιδιωτικοποίηση του σημαντικότερου δημόσιου κοινωνικού αγαθού που είναι το νερό.
  • Είναι θέμα ασφάλειας να μην επιτρέπεις την ανεξέλεγκτη εισαγωγή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων από το Μπανγκλαντέζ και το Αφγανιστάν χωρίς να διασφαλίζεις τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματά τους και όταν  ταυτόχρονα αγνοείς τα αιτήματα και φαλκιδεύεις τα δικαιώματα των απασχολουμένων πολιτών σου στον τουριστικό κλάδο.
  • Είναι θέμα ασφάλειας να διαθέτεις εκτός από σιδηροδρομικές και σωστές οδικές, ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες.
  • Είναι θέμα ασφάλειας η προστασία των εργαζομένων και όλων των πολιτών της χώρας, από την απαράδεκτη μεθόδευση της Κυβέρνησης να ψηφίζει αντιλαϊκά νομοσχέδια, λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

 

 Σήμερα η Κυβέρνηση πήρε ένα ηχηρό μήνυμα και ας μην τολμήσει να ψηφίσει άλλα «φωτογραφικά» αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοθετήματα μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.

 

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και στους αγώνες τους. ΜΑΖΙ με τους εργαζόμενους θα δώσουμε στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη την απάντηση που πρέπει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Εξελέγησαν χθες τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη...
Σήμερα η νέα δημοτική αρχή, δήμαρχος Αλέξης Κολιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς και ο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...