ΦΩΤΟ-Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών από το ΚΕΘΕΑ στο Νότιο Αιγαίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών από το ΚΕΘΕΑ στο Νότιο Αιγαίο.

Με το σύνθημα «Στάσου πλάι μου» και με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα το ΚΕΘΕΑ για άλλη μια χρονιά αναδεικνύει τη σημασία των κοινωνικών δεσμών και των υποστηρικτικών δικτύων στην πρόληψη  και τη θεραπεία των εξαρτήσεων καθώς και στην κοινωνική επανένταξη.

Ειδικότερα,στο Νότιο Αιγαίο με αφετηρία την Κάλυμνο, μέλη, εθελοντές και στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων ΚΕΘΕΑ Καλύμνου διοργάνωσε κατάδυση στα Θέρμα και αναρρίχηση στα βράχια του λιμανιού της περιοχής Βαθύς και στο Μασούρι Καλύμνου.

Μέσα από τις δύο δραστηριότητες για τις οποίες φημίζεται το νησί και είναι άμεσα συνυφασμένες με την Κάλυμνο, το ΚΕΘΕΑ Καλύμνου με το σύνθημα «Βρίσκω και ενώνω τα δυνατά μου κομμάτια», τονίζει σε όλο το Νότιο Αιγαίο τη σημασία του να αξιοποιούμε τα υγιή κομμάτια που μας προσφέρει ο τόπος μας.

Η κατάδυση, συμβολίζει τη «βουτιά» που κάνουν οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν να θεραπευτούν και να κάνουν το βήμα προς την αλλαγή μέσα από τη βαθύτερη προσέγγιση του εσωτερικού εαυτού.  Μια βουτιά που χαρακτηρίζεται από την ασφάλεια και την απελευθέρωση που έρχεται μέσα από τη μάθηση, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία.Η αναρρίχηση συμβολίζει την ανοδική διαδρομή του ατόμου προς την καθαρότητα για την επίτευξη του στόχου και την κατάκτηση της κορυφής μέσα από ίδιες δυνάμεις.

Με την ευκαιρία το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θέλει να ευχαριστήσει τους εθελοντές κ. Δημήτριο Νυστάζο και την κ.Τάνια Ματσούκα για τη συμβολή τους στις δράσεις του ΚΕΘΕΑ. 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...