Φραγκόσυκα ζελέ - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Φραγκόσυκα ζελέ
________________________________________

Υλικά
620 γρ. μαύρη ζάχαρη
500 γρ. χυμός από φραγκόσυκα
3 κουταλάκια του γλυκού πηκτίνη
χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Παίρνετε ώριμα φραγκόσυκα, τα καθαρίζετε και τα πολτοποιείτε. Τα περνάτε από ψιλό κόσκινο ή τουλουπάνι. Παίρνετε το χυμό και τον βάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και μετά από τα πρώτα 5 λεπτά βρασμού συμπληρώνετε την πηκτίνη, λιωμένη με 1 κουταλιά χλιαρό νερό και το χυμό του λεμονιού.
Αφήνετε το ζελέ να βράσει για άλλα 5 λεπτά, ελέγχετε το βάρος και αν είναι 1 κιλό, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια τον ζελέ για να πέσει λίγο η θερμοκρασία του και τον βάζετε σε γυάλινα βάζα. Τα κλείνετε καλά και τα αναποδογυρίζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε τα βάζα σε ρεύματα αέρα να κρυώσουν γρήγορα ή με προσοχή, τα βουτάτε πρώτα σε χλιαρό νερό και μετά σε κρύο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...