Φ.Α.Π. - Οπως Φαπα - Γράφει ο Προκρούστης

Φ.Α.Π.   Οπως Φαπα
Φόρος Ακίνητης Περοιουσιας

Η ευρεσιτεχνίας αυτής της Κυβέρνησης να ανακαλύπτει απο το πουθενα το τι και πόσο θα το φορολογησει δεν έχει προηγούμενο, σίγουρα διεκδικεί χωρίς ανταγωνιστή το Ρεκόρ Γκίνες.
Απο τη μια ανακοινώνουν με στόμφο οτι δεν προκειται να ληφθούν αλλα μέτρα και απο την άλλη ανακοινώνουν τη φορολόγηση των Αγροτεμαχίων, σπιτιών και Οικοπέδων με αντικειμενικο στόχο σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις τους την είσπραξη 4,2 δις, πόσο που αν αγαπάτε το Θεό σας αγγίζει το 2,5 τοις εκατο του Ακαθαριστου Εθνικού Προϊόντος.
Ο Φόρος της Ακίνητης Περιουσίας θεσμοθετήθηκε στη λογικη φορολόγησης της Υπεραξίας που αποκτούν τα ακίνητα με την πάροδο του χρονου και την αύξηση του Ακαθαριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας.
Ειναι μέσα στα πλαίσια της λογικής και δεν θα υπήρχαν αντιρρήσεις για αυτο το νέο και άδικο και ανερματιστο χαράτσι αν αυτη η περιουσία αποκτούσε υπεραξία, σημερα ομως συμβαινει το αντίθετο, μερα με τη μερα χάνει την αξία της.
Καλείται ο ιδιοκτήτης να πληρώσει τη ζημια που έχει και όχι το κέρδος απο την επένδυση που είχε κανει η με ίδια Κεφάλαια η με Δάνεια Τραπεζών.
Επι πλέον του ζητούν να πληρώσει φόρο για χωράφια η που κληρονόμησε η που αγόρασε και δεν του αποδίδουν τίποτα σε μια περίοδο που τα συνολικά  έσοδα του δεν καλύπτουν βασικές βίοτικες ανάγκες.
Οι εγκέφαλοι του Υπουργειου Οικονομικών με την υψηλή καθοδήγηση του ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥ ντουετου κανουν ασκήσεις στο χαρτί με πολύπλοκους υπολογισμούς όχι στη λογικη του ποιες αντοχές έχουν οι Πολίτες και η Οικονομία αλλα ποσα τους λείπουν για να πανηγυρίσουν την επίτευξη Πρωτογενούς Πλεονασματος στα χαρτια.
Σαν ένδειξη της ευαισθησίας και της αγωνίας τους, αυτο το υπέροχο ντουέτο που μας Κυβερνά, μας ανακοίνωσε οτι συναντήθηκαν, συζήτησαν, συμφωνησαν και έδωσαν κατευθύνσεις και εντολές στον Υπουργο Οικονομικών οτι το πλαφόν των εισπράξεων απο το Φόρο Ακινητής Περιουσίας λόγω της δύσκολης Οικονομικής συγκυρίας δεν πρέπει να ειναι 4,2 δις αλλα 3,2 δις.
Δεν υπαρχει καμία λογικη στη συμπεριφορα, στη λειτουργία και το είδος των αποφάσεων που παίρνουν, αντι να σκύψουν το κεφάλι και να δουν με ποιο τροπο θα μπορέσει η πραγματική Οικονομια να ορθοποδήσει το μόνο που τους ενδιαφέρει οπως δείχνει η συμπεριφορα τους ειναι  να ζουν τη δικη τους  "εικονική πραγματικοτητα".
Η εμμονή στην αδιέξοδη φόροεισπρακτική τακτικη ειναι ο βέβαιος δρόμος που οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή.
Διογκώνουν καθημερινα στα χαρτια, εν γνωσει τους οτι υπαρχει αδυναμία είσπραξης τα φορολογικά έσοδα και δίνουν το δικαίωμα στον οποίο καλόπιστο η κακόπιστο επικριτη να μας χαρακτηρίζει σαν Λαό τεμπέληδες και Φοροφυγάδες.
Το σχοινί έχει κοντινει επικινδυνα, η Κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της, τα όσα συμβαίνουν γύρω τους αδυνατούν να τα ερμηνεύσουν η δεν θέλουν, η αλλαγη πλεύσης δεν ειναι μόνο επιθυμητή αλλα επιτακτική αναγκη.
ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ
20/9/13

ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...