Τσαμπίκος Γιακουμάκης & Στέλιος Καραταπάνης: Ο μη εμβολιασμός μας κατά της πολιομυελίτιδας μας οδήγησε σε περιπέτειες - Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε κατα covid-19

Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το ξεκίνημα σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου του εμβολιασμού για τον κορονοϊό SARS-CoV-2,αναφέρθηκαν μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και την Ρένα Βενιανάκη δύο Νοσοκομειακοί γιατροί μας: Ο Τσαμπίκος Γιακουμάκης και ο Στέλιος Καραταπάνης.

 

Ο επεμβατικός καρδιολόγος του Γ.Ν.Ρόδου Τσαμπίκος Γιακουμάκης, που ήταν ο πρώτος γιατρός που εμβολιάστηκε στο Νοσοκομείο σήμερα το πρωί, τονίζοντας τη σημασία αυτού του εμβολίου για τον κορονοϊό SARS-CoV-2, θυμήθηκε μια προσωπική του παιδική περιπέτεια.

«Δεν εμβολιάστηκα κατά της πολιομυελίτιδας όταν ήμουν παιδί με αποτέλεσμα να νοσήσω και να βρεθώ για ένα χρόνο σε κέντρο αποκατάστασης» είπε προσθέτοντας πως «αυτό δείχνει ότι και ο συγκεκριμένος εμβολιασμός σήμερα για τον κορονοϊό είναι μονόδρομος».

Ανάλογο προσωπικό περιστατικό αποκάλυψε και ο Παθολόγος, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Γ.Ν.Ρόδου Στέλιος Καραταπάνης. Και αυτός ο επιστήμονας νόσησε στην παιδική του ηλικία και νοσηλεύτηκε για δύο χρόνια με σκοπό να ξεπεράσει το πρόβλημα.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εμβολιαστούμε κατά το κορονοϊού » τόνισε ο κ. Καραταπάνης, χαρακτηρίζοντας το εμβόλιο «μονόδρομο για την ανθρωπότητα». 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

FOTO:Τσαμπίκος Γιακουμάκης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...