Τσίπρας: Ένα καταστατικό αλλιώς χαιρετίσματα - Συμμορία της καταστροφής η κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος. Εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις θέσεις του Μανώλη Γλέζου αλλά επεσήμανε πως ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι ανοιχτός σε διαφορετικές προτάσεις.

Αναφερόμενος στις διαφωνίες που εκφράστηκαν στο συνέδριό είπε ότι “έχουν σχέση με το πως θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατός για να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από πρόγραμμα και σχέδιο, πρέπει τώρα να βρεθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, όπως το ΕΑΜ που «μας έσωσε από την πείνα», να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση” είπε ο Αλ. Τσίπρας και κάλεσε σε συμπόρευση όλους τους «αριστερούς σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, σε όλους τους πατριώτες και τους δημοκράτες, σε όσους ανήκαν σε μια παράταξη και προδόθηκαν και τώρα εδώ βρίσκουν τις αξίες και τα οράματα τους, στους διανοουμενους και ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες λέγοντας πως «ζητάμε συμπόρευση για να αλλάξει πορεία η χώρα».

Στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό είπε ότι “για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζουμε εμείς και μόνο εμείς, το Συνέδριο των εκλεγμένων μελών. Ότι αποφασίσει το Συνέδριο θα γίνει αποδεκτό από όλους. Οτιδήποτε άλλο θα προσβάλει τον δημοκρατικό μας πυρήνα που είναι το σώμα των συνέδρων”.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. έκανε ειδική αναφορά στο Μανώλη Γλέζο ο οποίος μιλώντας στο συνέδριο εκ μέρους των Ενεργών Πολιτών επανέλαβε τη διαφωνία του στη διάλυση των συνιστωσών. “Με ειλικρίνεια λέω ότι δεν εξεπλάγην από όσα είπε ο Μανώλης Γλέζος, έχει σταθερά τις ίδιες απόψεις και τις εκφράζει με θάρρος πολλά χρόνια. Δεν παριστάνω τον αιφνιδιασμένο. Αλλά με στενοχώρησε η ομιλία του Μανώλη. Με στενοχώρησε γιατί από αυτό το ιστορικό βήμα επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος μίας συνιστώσας και όχι μιας ιστορικής γενιάς αγώνων” είπε ο Α. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας είπε πως “η κοινωνία μας ζητά να κάνουμε υπερβάσεις. Δεν μπορούμε να αρνούμαστε τις υπερβάσεις όταν μας τη ζητά ο λαός και δε χωράνε συναισθηματισμοί” και υπογράμμισε ότι το μήνυμα που πρέπει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο είναι ότι το νέο κόμμα που τον καλούμε να οργανωθεί δε θα έχει 14 διαφορετικά καταστατικά και μέλη διορισμένα.

Όπως είπε συστήνεται ένας φορέας “δημοκρατικός, πολυτασικός, πλουραλιστικός” για “την προς τα έξω εμφάνιση και για τη προς τα μέσα συνοχή”. “Ή θα δεσμευόμαστε όλοι από το καταστατικό μας, εντός του ΣΥΡΙΖΑ ή ο καθένας στο δικό το κατασταστικό οπότε «χαιρετίσματα». Καθαρές κουβέντες, καθαρές δεσμεύσεις” υπογράμμισε ο Α. Τσίπρας και πρόσθεσε πως “αν κάποιες από τις συνιστώσες που δεν επέλεξαν την παύση λειτουργίας τους αισθάνονται ότι ορισμένες επιλογές δεν εκφράζονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν εντός του κόμματος να εκφράζουν τις διαφορετικές προτάσεις. Ένα μέλος - μία ψήφος, όχι προνόμια, όχι αποκλεισμοί”.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως “οι εκτελεστές των μνημονίων δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, εξοντώνουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες διότι αυτό απαιτούν οι δανειστές. Με το νέο πολυνομοσχέδιο στέλνουν στον Καιάδα ανθρώπους που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ” και πρόσθεσε ότι “η κυβέρνηση απλώς αυτοσχεδιάζει για να ικανοποίησει την τρόικα”.

Χαρακτήρισε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, “νεκροθάφτη της δημόσιας διοίκησης” που απολύει εργαζόμενους ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο σχολίασε ότι “δεν τολμά να ξεμυτίσει σε κοινή θέα” και “απαιτεί να ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος!”

Newsroom Enet

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...