Το 7ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου, είναι γεγονός!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το 7ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου, είναι γεγονός! Με τις Γιορτές των Κάστρων περνάμε την Πύλη του Χρόνου…

Σε μία εποχή που ο Μεσαίωνας δείχνει να είναι επίκαιρος όσο ποτέ και που οι δράκοι του σκοτεινού παρελθόντος μοιάζουν να ζωντανεύουν … το «Μεσαιωνικό Ρόδο», συνεχίζει τη δράση του με φαντασία και ευρηματικότητα, αναδεικνύοντας ότι θετικό μπορεί να είχε μία εποχή, που σήμερα μας δείχνει για άλλη μία φορά τη σκληρή της πλευρά … Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε και σε πείσμα των καιρών, γίνεται μία προσπάθεια να ξεφύγουμε για λίγο από τη στυγνή πραγματικότητα, να περάσουμε τις Πύλες του Χρόνου … και του πεζού αυτού κόσμου, και να βρεθούμε σε έναν άλλο πιο παραμυθένιο, με μουσικές, αφηγήσεις ιστοριών κάτω από τα αστέρια, Ιππότες που υπηρετούν ευγενή ιδεώδη και πολλές ακόμα ψυχαγωγικές, επιμορφωτικές και δημιουργικές δράσεις!

Αυτή τη χρονιά γιορτάζουμε τα 670 χρόνια από την εποχή που ο Ιππότης Ντε Γκοζόν κατόρθωσε να εξοντώσει το Δράκο της Ρόδου και να σώσει τους κατοίκους της πόλης. Ένας θρύλος που η φήμη του ταξίδευε για αιώνες σε όλη την Ευρώπη για να σβήσει τελικά με το σαρωτικό πέρασμα της Τουρκοκρατίας. Ο Μιχάλης και η Αντζέλικα Τριανταφύλλου σχεδίασαν εθελοντικά και κατασκεύασαν το δράκο της Ρόδου, με τη βοήθεια Εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Μεσαιωνικού Ρόδου» αλλά και τη συνεργασία της υπηρεσία Αναστηλωτικών Έργων του ΥΠΑΙΘΠΑ. Ο Χρήστος Ευστρατίου χορήγησε τα υλικά και ο Δράκος, δημιούργημα σύμπραξης και συνέργειας, είναι έτοιμος και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, στο 7ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στο μοναδικό θρύλο…που τραγούδησαν ποιητές (Σίλλερ) και πρόβαλαν διεθνή κανάλια (National Geographic).

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ φέτος ανοίγουν με το Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου της Ρόδου που σχεδιάστηκε με τη συνεργασία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού και τη συμμετοχή πολλών ακόμα προσκόπων από άλλα συστήματα. Μη χάσετε στις 20:00 τη Νικητήρια Πομπή που θα ξεκινήσει από τα Πλατανάκια!

To Πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 7ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ – Γιορτές των Κάστρων, συνοπτικά:

16 Ιουνίου - Έναρξη στην Πλατεία Μουσείου στις 17:00

21 Ιουνίου - Προμαχώνας Αγ. Γεωργίου στις 21:00 (οδός Απολλωνίων στην Παλιά Πόλη) Προβολή του ντοκιμαντέρ «Σουλεϊμάν – Η αληθινή ιστορία» και οι αθέατες στιγμές των γυρισμάτων. Μία συνεργασία με την εκπομπή της ΕΡΤ, «Μηχανή του Χρόνου». Θα παραστεί ο Χρήστος Βασιλόπουλος.

22 Ιουνίου - Έναρξη στην Πύλη του Αγ.Φραγκίσκου στις 20:00 Ξενάγηση στη Μεσαιωνική Πόλη με θέμα τη Ζωή των Ρόδιων στο Μεσαίωνα, το πριν και το μετά...από 4 ξεναγούς που συμμετέχουν εθελοντικά.

23 Ιουνίου - Έναρξη στην κεντρική πλατεία της Λίνδου στις 20:00 Μεσαιωνική Βραδιά στη Λίνδο με τις Φωτιές του Άη Γιάννη του Κλήδωνα σε παραγωγή των συλλόγων "Απόστολος Παύλος" και "Λινδία Αθηνά"

29 - 30 Ιουνίου - Γιορτή Μεσαιωνικής Πόλης

Σάββατο 29/6: Θόλαρος στην Πλατεία Σύμης (έναντι ΔΕΗ) «670 χρόνια από το Θρύλο του Δράκου» 19:00 Ανοίγει η Οπλοθήκη για τα Αποκαλυπτήρια του Δράκου 21:30 Αναπαράσταση με τη συνεργασία του Ιππικού Ομίλου Ιαλυσού και Θεματική παρέλαση αφιερωμένη στο θρύλο του Δράκου, μετά μουσικής...Έναρξη Οπλοθήκη de Milly (ή Θόλαρος)

Κυριακή 30/6 στις 18:30 Εσωτερική τάφρος του τομέα της γλώσσας της Γερμανίας (κάτω από την Πύλη Αγ. Αντωνίου) "Μία Δημιουργική Μέρα στο Μεσαίωνα" σε ένα από τα πιο όμορφα τμήματα της Τάφρου, που περιλαμβάνει εργαστήρια, ζωντανή μουσική, θεάματα, φαγητό και κρασί!

Ελεύθερη Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Ιουνίου.

7 Ιουλίου - Στο Ξέφωτο κάτω από το Κάστρο στις 19:00 Γιορτή Κάστρου Μονολίθου με ζωντανή μουσική, αφηγήσεις κάτω από τ' αστέρια, τη ρομαντική μπαλάντα "Λεονώρα", παραδοσιακό φαγητό και άλλα πολλά!

8-9 Ιουλίου - Δημοτικός Ανθόκηπος ("Ήχος & Φως") στις 21:30 "Λεονώρα", παράσταση με θέμα τη ρομαντική μπαλάντα του Burger, από την ομάδα "προΤΑΣΗ", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση. Παίζει η Ολύνα Ξενοπούλου. Είσοδος παράστασης: 8 ευρώ

Το 7ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται αυτή τη χρονιά, με μικρή - συμβολική στήριξη από το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον ΠΡΟΤΟΥΡ και την Τράπεζα Δωδεκανήσου και την παραχώρηση του Δημοτικού Ανθόκηπου από το ΔΟΠΑΡ, με μικρές χορηγίες σε είδος από επιχειρηματίες αλλά με μεγάλη Εθελοντική Προσφορά!

Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο»

Άννα Αχιολά Αντρέας Κακλιός Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας

Φωτογραφία από την Κατασκευή του Δράκου της Ρόδου από Εθελοντές Στην Οπλοθήκη De Milly που παραχώρησε για το εργαστήριο η 4η ΕΒΑ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...