Τι ζητά απο τα Υπουργεία για τους πλημμυροπαθείς ο Μάνος Κόνσολας

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ     25  Νοεμβρίου 2013

ΘΕΜΑ: ''Άμεση οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που επλήγησαν από τις πλημμύρες και πάγωμα, για 6 τουλάχιστον μήνες, των οφειλών τους σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες''. Παρεμβάσεις του Μάνου Κόνσολα σε Υπουργούς.

Σειρά παρεμβάσεων, με την ένδειξη ''Εξαιρετικά Επείγον'' του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ.Μάνου Κόνσολα για το θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών από τη θεομηνία που έπληξε το νησί της Ρόδου την προηγούμενη Παρασκευή.

Με επιστολές που απέστειλε σήμερα, σε συναρμόδιους υπουργούς, ο Μάνος Κόνσολας ζητά άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις, προκειμένου να στηριχθούν οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές στην περιουσία τους, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα:

-Ζητά από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης να παγώσουν, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις πολιτών και επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες. Το ίδιο μέτρο να ισχύσει και για τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

-Ζητά από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να υπάρξει άμεση οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών, όπως ακριβώς συνέβη και με τους πλημμυροπαθείς της Θράκης, πριν από 22 μήνες.

-Ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο θα περιλαμβάνεται η διάταξη για τη δημιουργία και τη δυνατότητας χρηματοδότησης αυτόνομης δομής πολιτικής προστασίας σε μεγάλα νησιά ,όπως η Ρόδος αλλά και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ρόδου για την αποκατάσταση των ζημιών και την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων.

Αναφερόμενος σε αυτές τις πρωτοβουλίες, ο κ.Κόνσολας δήλωσε:

'' Το Κράτος οφείλει να αντιδρά άμεσα, καίρια και ουσιαστικά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όλα όσα επισημαίνω και ζητώ είναι τα απλά και τα αυτονόητα και αυτοί που πρέπει , οφείλουν να δείξουν αυξημένα αντανακλαστικά.''

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...