Τηλεδιάσκεψη του δημάρχου Λέρου με επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων για την κατασκευή νέας δομής για πρόσφυγες-μετανάστες

Την Τρίτη 28 Απριλίου 2020, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των επικεφαλής και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαφαινόμενη βούληση της Κυβέρνησης για την κατασκευή νέας δομής Προσφύγων – Μεταναστών, σε γεωγραφικό χώρο διαφορετικό από την υπάρχουσα δομή.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καστής Δημήτριος, κ. Γρεκός Κυριάκος, ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Παυλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Διαμαντάρας και κ. Παλαπουγιούκ, ενώ απουσίαζαν οι Επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων κ. Λουλουδιάς και κ. Σορoκάκης «επικαλούμενοι προσωπικούς λόγους».

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Λέρου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με τις νέες εξελίξεις αναφορικά με την έγκυρη πληροφορία ότι συνεργάτης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε το νησί αναζητώντας τοποθεσία για την κατασκευή νέας δομής Προσφύγων-Μεταναστών, στην ευρύτερη περιοχή του Ξηροκάμπου-Λεπίδων συνοδευόμενος από στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ (εκπρόσωπο εταιρείας Catering, τοπικό δημοσιογράφο και εργολάβο – ιδιοκτήτη εταιρείας Real Estate).

Ο κ. Κόλιας ενημέρωσε τους παριστάμενους στην τηλεδιάσκεψη ότι με επιστολή του ζητά εξηγήσεις, διότι παραγκωνίστηκε η Δημοτική Αρχή Λέρου, η οποία σηκώνει δυσανάλογο βάρος από το 2015 στο μείζον εθνικό ζήτημα του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού.

Τέλος επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι ο Δήμος Λέρου εμμένει στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, η οποία αναφέρει ότι ο Δήμος Λέρου απορρίπτει κάθε πρόταση για επέκταση ή κατασκευή οποιασδήποτε νέας δομής Προσφύγων/μεταναστών στη Λέρο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Ο αντιδήμαρχος επι των Οικονομικών του δήμου Ρόδου Τηλέμαχος Καμπούρης περιέγραψε, με ειλικρίνεια...
Έναν μεγάλο τυχερό που έγινε πλουσιότερος κατά 1,7 εκατομμύρια ευρώ ανέδειξε η κλήρωση της Κυριακής...
Ρόδος 12-02-2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θέμα: Καταδίκη απρεπούς συμπεριφοράς του δημάρχου Ρόδου...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...