Ταπεινωτική ήττα της Βραζιλίας απο την Γερμανία

Η μοίρα ενός ολόκληρου λαού άλλαξε δραματικά από χθες το βράδυ. Η Βραζιλία των 200 εκατομμυρίων ανθρώπων, η χώρα του Πελέ, υπέστη τον μεγαλύτερο διασυρμό που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός της: Αποκλείστηκε απ’ τον τελικό του Μουντιάλ αλλά αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στα 7 γκολ που δέχθηκε απ’ την Γερμανία, στην πιο ταπεινωτική στιγμή στην ιστορία της «σελεσάο».

Οι εξωγήινοι Γερμανοί έκαναν τρελό πάρτι στο Μινεϊράο το οποίο έγινε τόπος μαρτυρίου για τη Σελεσάο

Ο εφιάλτης ξεπερνάει τα στενά όρια ενός, έστω και κρίσιμου, ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων. Παίρνει τη μορφή εθνικής κρίσης, αν αναλογιστεί κάποιος τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο και την Εθνική τους ομάδα οι Βραζιλιάνοι.

Ετσι, αναγκαστικά το ίδιο το ματς περνάει σε δεύτερο πλάνο. Οι εξωγήινοι Γερμανοί έκαναν τρελό πάρτι στο Μινεϊράο το οποίο έγινε τόπος μαρτυρίου για τη Σελεσάο. Η ομάδα του Λεβ έκανε ό,τι ήθελε, έσπασε ρεκόρ, ενώ ο Κλόζε έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ πετυχαίνοντας συνολικά το 16ο του γκολ ξεπερνώντας τον επίσης σοκαρισμένο Ρονάλντο που βρισκόταν στο γήπεδο. Τα «πάντσερ» σκόρπισαν τον τρόμο πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε έξι λεπτά, κάνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να αναρωτιούνται αν τους είχε πάρει ο ύπνος και έβλεπαν όνειρο. Απ’ την άλλη πλευρά, αυτοί οι παίκτες που παρουσιάστηκαν στο Μπέλο Οριζόντε, επιεικώς δεν άξιζαν να φορούν την θρυλική φανέλα της Βραζιλίας.

Εντονες ήταν και οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανάπαυλα οι ποδοσφαιριστές της Σελεσάο έκαναν το σταυρό τους ενώ κατευθύνονταν στα αποδυτήρια με χιλιάδες φιλάθλους στο γήπεδο να τους αποδοκιμάζουν σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη στιγμή.

Σκόρερ: 90' Οσκαρ - 11' Μίλερ, 23' Κλόζε, 24', 26' Kρόοζ, 29' Κεντίρα, 69',79' Σίρλε

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μαρσέλο, Ντάντε, Νταβίντ Λουίζ, Λουίς Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46' Παουλίνιο), Χουλκ (46' Ραμίρες), Μπερνάρντ, Οσκαρ, Φρεντ (69' Γουίλιαν).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Χέβεντες, Χούμελς (46' Μερτεζάκερ), Μπόατενγκ, Κεντίρα (76' Ντράξλερ), Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Εζίλ, Κρόοζ, Κλόζε (58' Σίρλε).
the toc.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...