Τέσσερις οι διακινητές στη τελευταία καραβιά παράνομων μεταναστών στη Ρόδο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εκατόν σαράντα (140) παράνομων μεταναστών, προέβησαν πρωινές ώρες της 29/06/14, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Καρπάθου και ν. Ρόδου.

Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε βραδινές ώρες της 28/06/14 για την ύπαρξη ακυβέρνητου, λόγω μηχανικής βλάβης, κινδυνεύοντος σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα μεταξύ ν. Καρπάθου και ν. Ρόδου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., απέπλευσε για την περιοχή ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ το κινδυνεύον σκάφος εντοπίσθηκε την ίδια ημέρα από ελικόπτερο Super Puma της Π.Α. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έλαβαν μέρος σταδιακά εννέα (09) παραπλέοντα πλοία και παράλληλα στην περιοχή κατέπλευσε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρωινές ώρες της 29/06/14, τα ανωτέρω εκατόν σαράντα (140) άτομα περισυνελέγησαν από το Φ/Γ “MOON BRIGHT SW” σημαίας Παναμά, που είχε δεσμευθεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., το οποίο στην συνέχεια με τη συνοδεία της φρεγάτας του Π.Ν. κατευθύνθηκε προς ν. Ρόδο που με την συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Ρόδου οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΝΑ” Ν.Ρ.241 και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην παραλία Κάλαθου ν. Ρόδου.

Όλοι οι διασωθέντες συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ τέσσερις (04) από αυτούς φέρονται ως διακινητές.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...