Τάκης Πότσος και Νίκος Φραζής σε σύσκεψη στον Αρχάγγελ

Δελτίο τύπου

Σε σύσκεψη στον Αρχάγγελο μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΚΚΕ Τάκης Πότσος και Νίκος Φραζής,  μεταφέροντας το αγωνιστικό μήνυμα που βγήκε μέσα από τις στάχτες και την βαρβαρότητα του σάπιου συστήματος, ότι «μόνο ο λαός σώζει το λαό».

Στο σιωπητήριο που πήγαν να επιβάλουν για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο ίδιος λαός όχι μόνο δεν σιώπησε αλλά έβαλε τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Διέλυσε τους μύθους της ανάπτυξης με κριτήριο τα κέρδη, που τον οδηγεί τελικά σε ανείπωτες τραγωδίες.

«Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να κάψουμε όλα τα αντιλαϊκά σενάρια σήμερα, να έχουμε ένα δυνατό κίνημα που θα εμποδίζει τα χειρότερα και θα αποσπά κατακτήσεις» είπε στην ομιλία του ο Νίκος Φραζής, αναφέροντας παραδείγματα από την αγωνιστική στάση πολλών σωματείων στη χώρα αλλά και των κατοίκων της νότιας Ρόδου για τα προβλήματα στην Υγεία και στους αγρότες της περιοχής.

Η πολιτική τόνισε, που θυσιάζει ζωές για τα κέρδη, θα συνεχιστεί και από την επόμενη κυβέρνηση , είτε με αυτοδυναμία βγει είτε σε συνδυασμούς των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 ή όποιος άλλος συνδυασμός γίνει μεταξύ τους, για να έχει σταθερότητα το βάρβαρο και σάπιο σύστημά τους. Αναφέρθηκε στη δέσμευση που έχουν αυτά τα κόμματα στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, στην απελευθέρωση της ενέργειας, των μεταφορών, στην εμπορευματοποίηση και  ιδιωτικοποίηση της υγείας, στην εγκληματική πολιτική του «κόστους-οφέλους» που οδηγεί σε τραγωδίες όπως στα Τέμπη, το Μάτι, τη Μάνδρα, την Εύβοια και εργασιακούς χώρους.

Η μάχη είπε κλείνοντας θα είναι σκληρή και δύσκολη για αυτό καλούμε όλους τους φίλους του κόμματος, όποιον άνθρωπο αισθάνεται προοδευτικός να δώσουν σήμερα την μάχη δίπλα στο κόμμα για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία, να κάνουμε την οργή δύναμη ανατροπής.

Στα τοπικά προβλήματα που είναι άρρηκτα δεμένα με την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική του κράτους, αναφέρθηκε αναλυτικά ο Τάκης Πότσος. Τα προβλήματα στην ύδρευση, στην αποχέτευση, στην καθαριότητα που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους της περιοχής δεν είναι άσχετα από τις προτεραιότητες χρηματοδότησης που επιλέγει να κάνει αυτό το εχθρικό κράτος απέναντι στις λαϊκές ανάγκες. Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν γίνονται επιλέξιμα, αν με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ η αποζημίωση των κατοίκων από μια καταστροφή συμφέρει πιο πολύ από την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων! Υποσχέσεις, μελέτες στα χαρτιά και μπαλώματα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Με κάθε δημοτική αρχή η πολιτική είναι ίδια. Γι αυτό και οι μεταγραφές στο δήμο δίνουν και παίρνουν, όπως και στα βουλευτικά ψηφοδέλτια.

Καμιά αυταπάτη να μην έχουν οι εργαζόμενοι όσα κάλπικα διλήμματα κι αν επιστρατεύουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη μόνη ψήφο που θα βρουν στη θέση της και τώρα και την επόμενη μέρα είναι αυτή στο ΚΚΕ. Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι αγώνες, το κίνημα, οι διεκδικήσεις , να εκτροχιαστεί η πολιτική που καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον όλου του λαού και ειδικά των παιδιών μας.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...