Τάκης Μιχαήλου: Το “Νέα Ελλάδα” είναι εφαλτήριο για τη μετάβαση στη νέα εποχή…

 "Το «Νέα Ελλάδα» είναι το σύνθημα – εφαλτήριο για την μετάβαση στην νέα εποχή. Θέμα ιδεολογίας δεν τίθεται, ιδεολογία μας οι παρακαταθήκες του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή" δηλώνει σε συνέντευξη του στη Γνώμη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τάκης Μιχαήλου και προσθέτει ότι το 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας «ενδυνάμωσε τον πρόεδρο Σαμαρά στον κομματικό μηχανισμό, ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, επικαιροποιήθηκε η φιλελεύθερη ιδεολογία και τέλος έγινε άνοιγμα στις υγιείς δυνάμεις του τόπου για τη δημιουργία μιας μεγάλης πατριωτικής παράταξης που θα πρωταγωνιστήσει στα πολιτικά δρώμενα του παρόντος και του μέλλοντος». Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο κ. Τάκης Μιχαήλου μιλά για τη νέα συγκυβέρνηση η οποία προέκυψε ως αναγκαιότητα για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές που θα ήταν καταστροφικές. Διαφορές με το ΠΑΣΟΚ υπήρχαν και υπάρχουν. «Δεν έχουμε κοινή πορεία ούτε κοινή ιστορία. Η λήθη των διαφορών μας άλλωστε θα αποτελούσε και ακύρωση των αγώνων του παρελθόντος. Πως θα μπορούσε όμως η διαφορετική προσέγγιση της ιστορίας να αποτελεί αφορμή

 η αιτία για ακύρωση της κοινής μας αγωνίας για την σωτηρία της πατρίδας ;» διερωτάται. Αναφέρεται στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και σχολιάζει τα όσα ακούγονται περί κοινών υποψηφίων με το ΠΑΣΟΚ. «Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Εάν όμως επιβεβαιωθεί αυτό που λέτε, η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου έχει σαφή στάση και θέση. Υποψηφίους κοινής αποδοχής , νέα πρόσωπα με όρεξη για δουλειά καθώς και όραμα για τον τόπο. Η αυτοδιοίκηση ,όπως την γνωρίζαμε έως τώρα, για εμάς έχει τελειώσει μαζί με τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα τοπικά δρώμενα. Είμαι κατηγορηματικός ότι τα κόμματα κεντρικά δεν έχουν λόγο πια στις τοπικές κοινωνίες , δεν μπορούν να επιβάλλουν πρόσωπα προς στήριξη» δηλώνει δίνοντας καθαρά το στίγμα του για τους σημερινούς ενοίκους περιφέρειας και δήμου.
Για μια ενδεχόμενη κάθοδο στην περιφέρεια του Γιάννη Παππά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ φαίνεται να συμφωνεί αρκεί να ενδιαφέρεται πραγματικά ο ίδιος… «O Γιάννης Παππάς είναι ένα νέο πρόσωπο με όρεξη ικανότητες και αγάπη για τον τόπο. Έχω την αίσθηση ότι και τα κομματικά στελέχη αλλά και οι βουλευτές μας βλέπουν με θετικό μάτι μια τέτοια προοπτική. Μιλά και για το success story: « Σε επίπεδο κεντρικής σκηνής έχει παρόν και μέλλον . Σε επίπεδο τοπικό τώρα εξαρτάται από τους πολίτες της Δωδεκανήσου και τις επιλογές που θα κάνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται. Τα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν τους δήμους της Δωδεκανήσου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι τα κλειδιά της επιτυχίας».

mixailou_54n

Tι σηματοδοτεί κατά την άποψη σας το 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας;
Το 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες πρωτόγνωρες για το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι στόχοι και οι βασικοί άξονες στους οποίους η Νέα Δημοκρατία κινήθηκε κατά το τριήμερο του συνεδρίου ήταν τρεις . Η ενδυνάμωση του προέδρου μας στον κομματικό μηχανισμό και η ανανέωση της εμπιστοσύνης των στελεχών στο πρόσωπό του , η επικαιροποίηση της φιλελεύθερης ιδεολογίας μας στις σημερινές ιδιαίτερες συνθήκες , και τέλος το «άνοιγμα» στις υγιείς δυνάμεις του τόπου για την δημιουργία της μεγάλης πατριωτικής κεντροδεξιάς παράταξης, που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Η νέα Νέα Δημοκρατία δεν έχει ως στόχο μόνο την έξοδο της χώρας από την κρίση , αλλά και την δημιουργία στέρεων βάσεων για το Ελληνικό αύριο. Με λίγα λόγια , ο εφιάλτης που ζούμε σήμερα, να μην επαναληφθεί μετά από μερικά χρόνια. Αυτό όμως προϋποθέτει την παράταξη- ανάχωμα στις λαϊκίστικες δυνάμεις της αριστεράς και όχι μόνο, στην πορεία τους προς την εξουσία.

Από τη Νέα Δημοκρατία στη ….Νέα Ελλάδα;
Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από όραμα. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την δημιουργία της νέας μεγάλης Ελλάδας. Το «Νέα Ελλάδα» είναι το σύνθημα – εφαλτήριο για την μετάβαση στην νέα εποχή. Θέμα ιδεολογίας δεν τίθεται , ιδεολογία μας οι παρακαταθήκες του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Με αυτές μεγαλώσαμε και με αυτές θα πορευτούμε. Σημερινή προσπάθειά μας το σπάσιμο των ταμπού της μεταπολίτευσης και η οριστική απαλλαγή από την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής μας ζωής. Όλα αυτά προϋποθέτουν και ολίγη από «επικοινωνία».

Νέα δικομματική κυβέρνηση μεταξύ των πάλαι ποτέ αιωνίων «αντιπάλων»…Θα βγάλει το χρόνο; Σας ερωτώ γιατί οι αναταράξεις είναι συνεχείς…
Αναταράξεις υπήρξαν σε όλες τις μεταπολιτευτικές αυτοδύναμες κυβερνήσεις . Πόσο μάλλον σε τρικομματικές η δικομματικές που οι ισορροπίες είναι λεπτές. Οι διαφορές μας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπήρχαν , υπάρχουν και δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι η πολιτική ωριμότητα που απαιτείται τούτες τις δύσκολες ώρες έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το βασικό αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ελληνικής κοινωνίας για συνεργασίες, εξεύρεση λύσεων και αποφυγή πάση θυσία εκλογικών αναμετρήσεων. Πιθανές εκλογικές αναμετρήσεις και μάλιστα διαδοχικές, θα επιφέρουν καταστροφικό πισωγύρισμα και θα καταστήσουν χαμένες τις θυσίες του λαού. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι παρά τις αναταράξεις που υπήρξαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν , η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία για το καλό του τόπου.

Είδαμε και σε τοπικό επίπεδο να συγκρούεστε οι δύο Ν.Ε με αφορμή τις γνωστές δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα…Μετά απο αυτά θα μπορείτε να συνεργάζεστε για την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων;
Έχω την αίσθηση ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο ωριμότητας που μπορούμε εύκολα να διαχειριστούμε τέτοιου είδους κρίσεις. Όπως προείπα οι διαφορές μας δεν θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν. Δεν έχουμε κοινή πορεία ούτε κοινή ιστορία. Η λήθη των διαφορών μας άλλωστε θα αποτελούσε και ακύρωση των αγώνων του παρελθόντος. Πως θα μπορούσε όμως η διαφορετική προσέγγιση της ιστορίας να αποτελεί αφορμή η αιτία για ακύρωση της κοινής μας αγωνίας για την σωτηρία της πατρίδας ;Πάνω από όλα η Ελλάδα πάνω από όλα η Ρόδος και τα Δωδεκάνησά μας.

Σε ένα χρόνο θα έχουμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Θα δούμε κοινούς υποψηφίους στα πρότυπα της συγκυβέρνησης;
Δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να σας απαντήσω κατηγορηματικά για το τι θα συμβεί έως τότε. Εάν κάτι τέτοιο όμως συμβεί , η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου έχει σαφή στάση και θέση. Υποψηφίους κοινής αποδοχής , νέα πρόσωπα με όρεξη για δουλειά καθώς και όραμα για τον τόπο. Η αυτοδιοίκηση ,όπως την γνωρίζαμε έως τώρα, για εμάς έχει τελειώσει μαζί με τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα τοπικά δρώμενα. Είμαι κατηγορηματικός ότι τα κόμματα κεντρικά δεν έχουν λόγο πια στις τοπικές κοινωνίες , δεν μπορούν να επιβάλλουν πρόσωπα προς στήριξη. Είναι δική μας καθαρά υποχρέωση να προτείνουμε τους καλύτερους για να έλθουν και τα καλύτερα για τον τόπο. Πάνω από προσωπικές στρατηγικές, πάνω από συμπάθειες και εμπάθειες σε πρόσωπα και πράγματα.

Ο Γιάννης Παππάς φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για την περιφέρεια. Η ΝΟΔΕ θα έβλεπε θετικά μια τέτοια υποψηφιότητα;
Γιατί όχι ; O Γιάννης Παππάς είναι ένα νέο πρόσωπο με όρεξη ικανότητες και αγάπη για τον τόπο. Έχω την αίσθηση ότι και τα κομματικά στελέχη αλλά και οι βουλευτές μας βλέπουν με θετικό μάτι μια τέτοια προοπτική. Το θέμα είναι να συζητήσουμε μεταξύ μας και να χειριστούμε αυτή την προοπτική με την μεγαλύτερη δυνατή μαεστρία έτσι ώστε να πετύχουμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βέβαια λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο γιατί όπως διατυπώνεται κι εσείς την ερώτησή σας ο κ. Παππάς «φαίνεται» να ενδιαφέρεται για την περιφέρεια αλλά δεν το έχει δηλώσει επίσημα. Αναμένουμε λοιπόν..

Να επανέλθω στη κεντρική πολιτική σκηνή. Η Ν.Δ διατυμπανίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή. Συμφωνείτε με αυτή τη θέση; Σας ερωτώ γιατί βλέπουμε να συνεργάζεστε με αυτούς που αποκαλούν το κόμμα σας «επάρατο Δεξιά»…
Ο λαός δεν ξέχασε τι σημαίνει δεξιά. Ευτυχώς για εμάς. Γι αυτό και σήμερα κληθήκαμε από αυτόν να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά. Άπαντες γνωρίζουν σήμερα ότι είμαστε η μεγάλη πατριωτική παράταξη της ευθύνης και των μεγάλων επιλογών. Δεν είμαστε όμως σε καμιά των περιπτώσεων η δεξιά των άκρων και δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούμε με ευκαιριακούς σχηματισμούς χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο και στίγμα. Όταν το κυβερνητικό έργο παρουσιάσει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας η Χρυσή Αυγή θα αρχίσει να αποψιλώνεται.

Το success story έχει μέλλον; Σε τοπικό επίπεδο πως μεταφράζεται αυτό;
Σε επίπεδο κεντρικής σκηνής έχει παρόν και μέλλον . Σε επίπεδο τοπικό τώρα εξαρτάται από τους πολίτες της Δωδεκανήσου και τις επιλογές που θα κάνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται. Τα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν τους δήμους της Δωδεκανήσου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Γι αυτό προτείνω προβληματισμό για τις έως τώρα επιλογές μας και ώριμη σκέψη χωρίς ιδιοτέλεια για το μέλλον.

Να επανέλθω στη κεντρική πολιτική σκηνή. Η Ν.Δ διατυμπανίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή. Συμφωνείτε με αυτή τη θέση; Σας ερωτώ γιατί βλέπουμε να συνεργάζεστε με αυτούς που αποκαλούν το κόμμα σας «επάρατο Δεξιά»…
Ο λαός δεν ξέχασε τι σημαίνει δεξιά. Ευτυχώς για εμάς. Γι αυτό και σήμερα κληθήκαμε από αυτόν να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά. Άπαντες γνωρίζουν σήμερα ότι είμαστε η μεγάλη πατριωτική παράταξη της ευθύνης και των μεγάλων επιλογών. Δεν είμαστε όμως σε καμιά των περιπτώσεων η δεξιά των άκρων και δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούμε με ευκαιριακούς σχηματισμούς χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο και στίγμα. Όταν το κυβερνητικό έργο παρουσιάσει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας η Χρυσή Αυγή θα αρχίσει να αποψιλώνεται.

Το success story έχει μέλλον; Σε τοπικό επίπεδο πως μεταφράζεται αυτό;
Σε επίπεδο κεντρικής σκηνής έχει παρόν και μέλλον . Σε επίπεδο τοπικό τώρα εξαρτάται από τους πολίτες της Δωδεκανήσου και τις επιλογές που θα κάνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται. Τα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν τους δήμους της Δωδεκανήσου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Γι αυτό προτείνω προβληματισμό για τις έως τώρα επιλογές μας και ώριμη σκέψη χωρίς ιδιοτέλεια για το μέλλον.

ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...