Σύσκεψη για τις λαϊκές αγορές της Ρόδου

Θέμα: Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου με εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου Ρόδου, καθώς και με εκπροσώπους των παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών

Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου, κ. Παναγιώτη Καραγιάννη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Νικόλαο Κουκούλη, και το μέλος του κ. Πανορμίτη Καλημέρη, καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παραγωγών λαϊκών αγορών κ. Νικόλαο Δημητρά και εκπρόσωπο των επαγγελματιών των εν λόγω αγορών κ. Βασίλη Κυριακού, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος σε συνάντηση εργασίας αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, κ. Αντώνης Χατζηκωνσταντίνου, καθώς και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφέρειας κ. Χρήστος Καραϊσαρίδης.

Σημείο τριβής των συζητήσεων υπήρξε το ωράριο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, καθώς και η αναμόρφωση του κανονισμού λειτουργίας τους. Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα της μεταστέγασης της λαϊκής αγοράς της οδού Βύρωνος στην ευρύτερη περιοχή της οδού Καμείρου με την κατάθεση πρότασης να λειτουργούν, εβδομαδιαίως, δυο λαϊκές αγορές στο Κορακόνερο και δύο στην Καμείρου, καταργούμενης και της λαϊκής στην Ανάληψη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι οι αρμοδιότητες για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών έχουν περιέλθει στο Δήμο, οι υπηρεσίες του οποίου θα πρέπει να αναλάβουν τις σχετικές πρωτοβουλίες, καθώς οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου περιορίζονται στη χωροθέτηση και στους ελέγχους που διενεργούνται από το Τμήμα Εμπορίου.

Τα θέματα που τέθηκαν απαιτούν την συνεργασία και την συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου η λύση που θα δοθεί να ικανοποιεί όλες τις πλευρές, πρωτίστως όμως να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του κόσμου, με τον κ. Χατζηδιάκο να δηλώνει ότι «δεδομένης της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε ως κοινωνία οι ανάγκες του κόσμου υπερισχύουν των αναγκών της αγοράς».

Λόγω του ότι ο κληθείς εκπρόσωπος του Δήμου δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των φορέων ανέλαβαν να υποβάλουν αίτημα στον Δήμο αναφορικά με την επιτακτική ανάγκη αναμόρφωσης του κανονισμού λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...