Σύσκεψη για την ενεργειακή επάρκεια της Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-O Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον διευθυντή Διανομής ΔΕΔΗΕ του ΑΗΣ Σορωνής Βασίλη Σαλβάρη, τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών ΔΕΗ Κώστα Νιωτάκη και την δ/ντρια του Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου κα Παρασκευοπούλου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενεργειακή επάρκεια του νησιού της Ρόδου.
Οι αρμόδιοι της ΔΕΗ ενημέρωσαν το δήμαρχο για την εγκατάσταση και δρομολόγηση υποσταθμών σε όλο το νησί, προκειμένου να ενισχυθεί το υπάρχον σύστημα και να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού.  Ειδική μνεία έγινε για τη λειτουργία του υποσταθμού στην περιοχή του Αγίου Νικολάου προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί η νέα μαρίνα Ρόδου. Τις προσεχείς ημέρες ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΕΔΗΕ για τις εξελίξεις  του νέου εργοστασίου.  
     
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Ελληνικού Αυστραλιανού Συμβουλίου Ευάγγελο Κακούλα, με καταγωγή από το Καστελλόριζο. Ο κ. Κακούλας στηρίζει την ελληνομάθεια και τις ελληνικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Notre Dame Australia, ενώ με δικές του ενέργειες άρχισε η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα κρατικά σχολεία της Αυστραλίας. Στη συζήτηση κυριάρχησαν θέματα ανταλλαγής φοιτητών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πανεπιστήμια της Αυστραλίας, θέμα που έθεσε ο δήμαρχος, αλλά και επενδύσεων με επίκεντρο τις εξαγωγές ροδίτικων προϊόντων. Ο κ. Κακούλας, ο οποίος προεδρεύει ελληνικών παροικιακών σωματείων που αριθμούν 900.000 μέλη, με τη σειρά του ζήτησε από τον δήμαρχο εκ μέρους όλων των Ελλήνων της Αυστραλίας  να επισκεφθεί την ομογένεια στη μακρινή αυτή χώρα.    
 «Οι Έλληνες της Αυστραλίας είναι διπλά Έλληνες και με τις δράσεις ευεργετούν τον Ελληνισμό, τηρούν τα έθιμα και τις παραδόσεις και μας κάνουν υπερήφανους» υπογράμμισε με δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Αμέσως μετά ο κ. Χατζηδιάκος συναντήθηκε με τον Γερμανό συγγραφέα και λαογράφο Dr Klaus Gallas που λατρεύει τη Ρόδο και έχει γράψει τρία βιβλία για τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού. Ο κ. Gallas έχει γυρίσει και ταινία για τη Ρόδο που προβλήθηκε στα μεγαλύτερα γερμανικά τηλεοπτικά μέσα, ενώ ετοιμάζει το τέταρτο βιβλίο- αφιέρωμα στο νησί και τους κατοίκους του .
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...