Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Ρόδου: 2η μαθητική πορεία για τα θύματα στα Τέμπη ΚΑΙ για τα προβλήματα των σχολικών μας μονάδων

ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΗ- ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΖΩΗ! ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Η θλίψη και τα δάκρυά μας, τα ατελείωτα “γιατί” για το έγκλημα στα Τέμπη και το θάνατο τόσων ανθρώπων και νέων παιδιών, έγιναν οργή και η οργή μας έγινε και είναι απόφαση για ΑΓΩΝΑ. Το “ενός λεπτού σιγή” έχει γίνει “πολλών ημερών κραυγή”. Από τον Έβρο ως την Κρήτη, από τη Θεσσαλονίκη έως την Αθήνα και από την Κέρκυρα έως εδώ- την Ρόδο ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. Γιατί, έπρεπε και πρέπει να γίνουμε των νεκρών η φωνή, έπρεπε και πρέπει να μη σιωπήσουμε για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα- ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!

Η νέα γενιά δε συγχωρεί. Κανέναν από τους ενόχους για αυτό το προδιαγραμμένο έγκλημα. Από όσους κυβερνάτε και κυβερνήσατε τη χώρα, από όσους παίρνετε αποφάσεις για εμάς χωρίς να σας ενδιαφέρει η ζωή μας, με μόνο κριτήριο τα κέρδη της κάθε εταιρίας, όπως πχ της Hellenic Train. Για αυτό γράφτηκε σε χιλιάδες σχολεία της χώρας: ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ- ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ. Και όσο εσείς μετράτε τις ζωές μας σε ευρώ- εμείς σας λέμε πως οι ζωές μας αξίζουν!

Θα σας τιμωρήσουμε και δε θα επιτρέψουμε με τους αγώνες μας κανένα επόμενο έγκλημα!

Όλοι όσοι μιλάτε για εμάς και τους αγώνες μας, κάνετε αναλύσεις και ψάχνετε να βρείτε γιατί έχουμε γεμίσει με τέτοια οργή, καλά θα κάνετε να ακούσετε τα συνθήματά μας. Καλά θα κάνετε να ψάξετε στα αιτήματα που χρόνια τώρα έχουμε στα 15μελή και τις Συντονιστικές μας και θα βρείτε και άλλα -προδιαγεγραμμένα- εγκλήματα που μόνο εμείς μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μας φωνάζουμε για να μη συμβούν. Είναι τα κτήρια και τα ταβάνια των σχολείων μας που στάζουν και δεν έχουν καμία αντισεισμική θωράκιση, είναι οι μετακινήσεις μας χωρίς ασφάλεια, είναι οι γειτονιές μας που πλημμυρίζουν και τα χωριά μας που καίγονται.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις και στα Υπουργεία σας, σε όσους χύνετε ψεύτικα δάκρυα και την ίδια ώρα βάζετε εμπόδια στη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις, μας τρομοκρατείτε, πήγατε στο Αστυνομικό Τμήμα τον πρόεδρο του 4ου Γυμνασίου Πάτρας, επειδή τόλμησε να αγωνιστεί. Δε θα σας περάσει. Τίποτα δε θα μας σταματήσει.

Καμία εμπιστοσύνη ούτε σε όσους μας λένε πως με τους αγώνες δε θα καταφέρουμε τίποτα. Οι μαθητές έχουμε μάθει να μην απέχουμε, όμως, από τίποτα που να αφορά εμάς και το μέλλον μας. Ξέρουμε πως η “σιωπή μας είναι τραύμα”. Πάντα αυτό μας λέτε εκ του πονηρού και πάντα αποδεικνύεται πως ό,τι έχουμε κερδίσει έως τώρα (μέτρα στα σχολεία για covid19, καθυστέρηση Τράπεζας Θεμάτων, απόσυρση των 10 επιλογών στο μηχανογραφικό κα), τα κάναμε μόνο όταν δεν μείναμε σιωπηλοί αλλά ενωμένοι βγήκαμε στο δρόμο.

Έχουμε εμπιστοσύνη σε εμάς, στις συλλογικές μας αποφάσεις, στον κοινό αγώνα μαζί με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Μόνο έτσι θα κατακτήσουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε και την τρομοκρατία στα σχολεία μας, όλοι μαζί αποτρέψαμε το σχέδιο της κυβέρνησης με στημένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για να διαλυθεί η πορεία μας.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην οργάνωση των μαθητών. Αυτή είναι η δύναμή μας. Η Συντονιστική μας Επιτροπή, οι δεκάδες νέες που έχουν φτιαχτεί, τα μαθητικά μας συμβούλια. Για να είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες- ένα στόμα- μια φωνή- μια υψωμένη γροθιά.

Όχι άλλος πόνος, αίμα και νεκρούς, παλεύουμε για μας, παλεύουμε για αυτούς

Απαιτούμε:

  • Το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί! Οι ένοχοι να πληρώσουν!
  • Ασφαλείς συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις όλων μας
  • Ασφαλείς- σύγχρονες υποδομές και σχολικά κτίρια παντού
  • Καμία τρομοκρατία και καταστολή στους μαθητές που αγωνίζονται

Προχωράμε σε:

  1. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ! ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 11:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΓΕΛ (ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ). ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΡΧΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!
  2. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ -ΩΣ ΕΔΩ- !

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...