Συνεργεία της Περιφέρειας στις πληγείσες περιοχές απο τις βροχοπτώσεις - Αγανάκτηση Χατζηδιάκου κατά ΔΕΥΑΡ και Δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου Φώτης Χατζηδιάκος, επόπτευσε σήμερα τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούν τα συνεργεία της Περιφέρειας στις πληγείσες από τις βροχοπτώσεις περιοχές του νησιού και ταυτόχρονα επέβλεψε  την πρόοδο εκτελούμενων εργολαβιών κατά μήκος της Ανατολικής πλευράς του νησιού της Ρόδου.
        Ειδικότερα συντόνισε τις εργασίες που εκτελούνται με μηχανήματα της Περιφέρειας, στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκονται τα Σφαγεία Ρόδου και υπέστησαν ζημιές από κατολισθητικά φαινόμενα, λόγω των βροχοπτώσεων, ενώ συνέστησε στα συνεργεία να είναι σε επιφυλακή τις επόμενες ημέρες εν αναμονή δυσμενών καιρικών φαινομένων.
      Ακολούθως διαπιστώνοντας την προσωρινή διακοπή των εργασιών στην Εθνική Οδό Αφάντου Ρόδου στο ύψος του Γκολφ, εξέφρασε την αγανάκτησή του διότι εδώ και οχτώ μήνες παρά τις επανειλημμένες συνεννοήσεις με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και τις οχλήσεις προς τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΡ δεν έχει ολοκληρωθεί  η εκτέλεση του προαπαιτούμενου έργου της μετατόπισης της διέλευσης του αγωγού ύδρευσης κατά μήκος της Εθνικής Οδού στα Αφάντου, με αποτέλεσμα να καθυστερεί επικίνδυνα και η εκτέλεση της διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού όπου είναι εγκατεστημένος ο εργολάβος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013.
     Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Μαλώνας και Μασσάρων κ. Καραγιάννη και κ. Καλούδη αντίστοιχα για την πρόοδο και την ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή του Αίθωνα, του ποταμού Μάκκαρη καθώς και  την αναγκαιότητα δημιουργίας τεχνικού έργου προστασίας της γέφυρας που οδηγεί στην περιοχή Καμειρί Μασσάρων.
     Οι δύο Πρόεδροι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου των κοινοτήτων τους, με τα γκρέιντερ της Περιφέρειας, προκειμένου οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στα αγροκτήματα τους.
     Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε την αναγκαιότητα να επιταχυνθούν οι εργασίες στις εγκατεστημένες εργολαβίες συντήρησης του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου, τόσο της Ανατολικής πλευράς όσο και της Δυτικής γι’ αυτό θα συνεχίσει την παρακολούθηση των υπόλοιπων εκτελούμενων  έργων στο νησί  και τις επόμενες μέρες και ταυτόχρονα έδωσε εντολές στις τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες και να  ασκηθεί  η απαιτούμενη πίεση  στο Δήμο Ρόδου και στην ΔΕΥΑΡ  για την ολοκλήρωση του έργου της μετατόπισης δικτύου άρδευσης που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Αφάντου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον εγκατεστημένο εργολάβο να ολοκληρώσει τη διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού από Γκόλφ Αφάντου μέχρι Ατσιπά πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...