Συνελήφθη αστυνομικός - εκπαιδευτής της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στη Ρόδο αστυνομικός που εμφανίζεται να εκπαιδεύει στις πολεμικές τέχνες μέλη της Χρυσής Αυγής. Εις βάρος του αστυνομικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, ο εν λόγω υπαρχιφύλακας της αστυνομίας προσέφερε μαθήματα μάχης σώμα με σώμα και χειρισμό ροπάλου. Στην εφημερίδα δημοσιεύονται φωτογραφικά ντοκουμέντα, ενώ όπως σημειώνεται στα μαθήματα συμμετείχαν και ανήλικα παιδιά.

Παράλληλα, έρευνα διεξάγεται για άλλον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σύμφωνα με έγγραφη επίσημη καταγγελία συναδέλφου του εκγυμνάζει μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο καταγγέλλων αστυνομικός απέστειλε τις τελευταίες ημέρες ανώνυμη επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, η οποία κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή κατονομάζει συνάδελφό του, ζητώντας από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας να παρέμβει.

Όπως εξήγησε ο καταγγέλλων, αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε παρέμβαση του καταγγελλόμενου αστυνομικού σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Θεσσαλονίκη», στην οποία εκθείαζε τη δράση της Χρυσής Αυγής λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην ίδια επιστολή ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι αναγνώρισε τον συνάδελφό του από τη χαρακτηριστική του φωνή, τονίζοντας ότι είναι αθλητής του body building και εκπαιδευτής μελών της Χρυσής Αυγής σε γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί το επίμαχο ηχητικό υλικό του ραδιοφωνικού σταθμού για να διαπιστωθεί εάν ταυτοποιείται με τον καταγγελλόμενο αστυνομικόin.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...