Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου με τον τ.Νομίατρο Παντελή Διακογεωργίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος συναντήθηκε
με τον τ. Νομίατρο κ. Παντελή Διακογεωργίου, ο οποίος τον ενημέρωσε για την συμμετοχή του στο 25ο Συνέδριο για το Aids που  πραγματοποιείτε στην Αθήνα, στο ξενoδοχείο Caravel από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου από   την Πανελλήνια Ένωση Αντιμετώπισης του Aids.

   Στο διήμερο το οποίο προηγείται του συνεδρίου ο κ. Διακογεωργίου θα έχει συναντήσεις με τους υπεύθυνους του ΚΕΛΠΝΟ και ΚΕΔΥ (Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας) στο οποίο υπάγεται το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Νοτίου Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο, στο οποίο υπηρετεί εξειδικευμένο προσωπικό, στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

      Στο ΚΕΔΥ πραγματοποιούνται ειδικές εξετάσεις για την λεγιονέλα -υπεύθυνη για τη νόσο των Λεγιοναρίων  και διάφορες εξετάσεις ανάλυσης νερού (ποσίμου, λιμνών, πισινών και θαλασσών), με  δείγματα που προσκομίζουν τα ξενοδοχεία ή δημόσιοι φορείς. Όλες οι εξετάσεις πραγματοποιούνται δωρεάν και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνονται από το Κεντρικό εργαστήριο.

    Κεντρικό θέμα των συναντήσεων του κ. Διακογεωργίου είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να εξευρεθούν λύσεις.

    Με την επιστροφή του κ. Διακογεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου θα προγραμματίσει νέα συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθεί για τα συμπεράσματα του συνεδρίου και τα αποτελέσματα της συνάντησης του κ. Διακογεωργίου με τους υπεύθυνους του ΚΕΛΠΝΟ και του ΚΕΔΥ για τα θέματα που τέθηκαν σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας του εργαστηρίου στην Ρόδο.

     Τέλος, ο κ. Διακογεωργίου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την άψογη συνεργασία και την στήριξη της Περιφέρειας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...