Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα για τη μεταφορική σύνδεση των Δωδεκανήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα για τη μεταφορική σύνδεση των Δωδεκανήσων

- Την Τετάρτη 24/6, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων με τον συμπατριώτη μας, Υφυπουργό Τουρισμού και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα με θέμα τη βελτίωση της μεταφορικής σύνδεσης των Δωδεκανήσων. Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν  ο  πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιάννης Φραγκούλης και η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ροδίων Αττικής κ. Μαρία Κορδίνα.

 

                      Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ειλικρίνειας, συνεργασίας και συνεννόησης και επικεντρώθηκε στα διαχρονικά προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τα δρομολόγια αεροπορικής σύνδεσης των νησιών μας. Ειδικότερα, συζητήθηκε το υψηλό – απαγορευτικό  κόστος των εισιτηρίων, ακόμη και στις επιδοτούμενες γραμμές, και η ανάγκη διορθωτικών αλλαγών στις ανταποκρίσεις μεταξύ των χειμερινών και των θερινών δρομολογίων.

 

                      Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο, λόγω και της πανδημίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, τόνισε ότι το ενδιαφέρον των επιβατών εστιάζεται στο συνολικό, τελικό κόστος της μετακίνησης, το οποίο συμπεριλαμβάνει υψηλά κόμιστρα εισιτηρίων πολλών και διαφορετικών μέσων μεταφοράς. Στη συνάντηση, επαναφέραμε το αίτημα της επέκτασης της εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδυνάμου για τους συμπατριώτες μας, ώστε να επωφελούνται οι επιβάτες και να ενισχύεται παράλληλα και η οικονομία του τόπου προορισμού.

 

            O Υφυπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13%, είναι μια θετική παρέμβαση που οδηγεί στη μείωση της τιμής των εισιτηρίων και ανέλυσε διεξοδικά την πρόταση του σχετικά με τη “διπλή νησιωτικότητα” που έχει ως στόχο τη δωρεάν μετακίνηση των νησιωτών από μικρότερα σε μεγαλύτερα νησιά.

 

               Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση επί των θεμάτων της κοινής επιστολής των δύο Ομοσπονδιών Δωδεκανησιακών Σωματείων (Αττικής και Ρόδου), που αφορούν τρόπους βελτίωσης της εξυπηρέτησης των υποψηφίων επιβατών.                     Ο κ. Κόνσολας  μας ενημέρωσε πως έχει ήδη καταθέσει προτάσεις για τα θέματα των νησιωτών για τα οποία είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος. Σε θερμό κλίμα, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες.

       

  Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...