Συμμετοχή του Συλλόγου Υπαλλήλων δήμου Ρόδου στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                  

ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΙΩΝ                                             

Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας καλούμε σε καθολική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου. Όλοι μαζί μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συγκαλύψεις στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Να διεκδικήσουμε ασφάλεια στις μεταφορές, δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας και στην υγεία με κοινωνικό κράτος στην υπηρεσία των πολιτών.

Η εξοικονόμηση πόρων, η λογική του «κόστους – κέρδους», οι ιδιωτικοποιήσεις και η εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και όλων των κοινωνικών υπηρεσιών δεν πρέπει να αποτελούν πολιτική των κυβερνώντων. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και δε θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους.

Στην περιοχή μας λόγω και του τουρισμού, οι ανάγκες για ασφαλείς μεταφορές στα Μ.Μ.Μ. αυξάνονται. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας επισημαίνουν τις σοβαρές ελλείψεις ανταλλακτικών και προσωπικού καθώς και τη μη λειτουργία του ραντάρ εδώ και δύο χρόνια, αναδεικνύοντας τους κινδύνους που εγκυμονούνται. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, που χρόνια τώρα καταγγέλλουν την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που μειώνουν την οργανική σύνθεση των πλοίων με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση και την εξουθένωση των Ναυτεργατών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και την ακαταλληλότητα των πλοίων, τις συχνές μηχανικές βλάβες και τα ατυχήματα που οφείλονται στα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και στην κακή συντήρηση των πλοίων.

Στο Δήμο μας γνωρίζουμε την κατάσταση των κτιριακών υποδομών που στεγάζονται υπηρεσίες και εργάζονται συνάδελφοι. Ακατάλληλα κτίρια που πλημμυρίζουν, σε άλλα πέφτουν σοβάδες, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί κανένας προσεισμικός έλεγχος. Γνωρίζουμε την κατάσταση των οχημάτων, των απορριμματοφόρων, των φορτηγών που έχουν ως αποτέλεσμα να παίζεται η ζωή των εργαζομένων κάθε μέρα. Γνωρίζουμε πως η τραγική έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες δημιουργεί εργασιακό άγχος σε όσους ακόμα εργάζονται, έπειτα από τις συνταξιοδοτήσεις και τις συνεχείς αποχωρήσεις με την κινητικότητα.

Η διαρκής υποχρηματοδότηση των δήμων είναι πολιτική επιλογή κι ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που αδιαφορούν για τις ανάγκες των υπαλλήλων αλλά και των δημοτών.

Εμείς, οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι με τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική που θυσιάζει τους πολλούς για να κερδίζουν οι λίγοι και εκλεκτοί επιχειρηματίες κι εργολάβοι. Διεκδικούμε και με την πάλη μας θα επιβάλλουμε μέτρα προστασίας της ζωής μας. Έχουμε πάντα καθαρό πως όσο δίκαια κι αν είναι τα αιτήματά μας για να τα παλέψουμε αποτελεσματικά, πρέπει να παλεύουμε για τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να λυθούν. Δεν μπορεί δηλαδή σαν εργαζόμενοι να περιμένουμε αυξήσεις στους μισθούς μας ή να περιμένουμε να αυξηθούν οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία, την δημόσια παιδεία, εάν αποδεχόμαστε την πολιτική που θεωρεί κόστος τον εργαζόμενο και που στηρίζει την επιχειρηματική δράση στην υγεία και την παιδεία.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...