Στ’ Απόλλωνα κλέβουν τις ελιές κατοίκων από τα δίχτυα!

Τα τουφέκια τους, ετοιμάζουν οι κάτοικοι στο χωριό Απόλλωνα της Ρόδου, προκειμένου να προασπίσουν την περιουσία τους από ορισμένους επιτήδειους που δεν διστάζουν να την... οικειοποιηθούν! Αρκετοί εκ των κατοίκων του χωριού, που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, φέρονται να έχουν ξεκινήσει περιπολίες, ώστε να εντοπίσουν τους ανθρώπους που κλέβουν τις ελιές τους από τα χωράφια τους, μαζί με τα δίχτυα!
Της Άννας Σαρρή
Σύμφωνα με τα όσα επίσημα καταγγέλλει στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο κοινοτάρχης του χωριού, Βασίλης Πιπέρης, έχουν ήδη καταγραφεί πέντε με έξι περιστατικά κλοπής ραβδισμένων ελιών από τα χωράφια κατοίκων των Απολλώνων. Άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες φέρονται μετά τις 3 το μεσημέρι, που αποχωρούν οι ιδιοκτήτες από τις αγροτικές τους εκτάσεις, να οικειοποιούνται τις ραβδισμένες ελιές τους, μαζί με τα δίχτυα! Οι κάτοικοι προκειμένου να προασπίσουν την περιουσία τους, η οποία και τους παρέχει το βασικό και μοναδικό τους εισόδημα, έχουν ήδη ξεκινήσει τις περιπολίες…
«Τη φετινή χρονιά η παραγωγή της ελιάς δεν είναι μεγάλη. Παρ’ όλα αυτά το χωριό μας είναι πρώτο, τόσο στον αριθμό των ελιών, όσο και στους τόνους λαδιού που παράγονται», εξηγεί ο κ. Πιπέρης, ενώ προσθέτει ότι «παρά τις αρρώστιες που χτύπησαν τις ελιές του νησιού, αρκετοί αγρότες στ’ Απόλλωνα με ειδικούς ψεκασμούς προστάτευσαν τις ελιές τους».

πηγη; εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...