Στο χθεσινό debate για τις υποκλοπές ο Πρωθυπουργός διέψευσε τον εαυτό του! Του Κοσμά Σφυρίου

Ορθή επανάληψη πολιτικού σχολίου.

 

 

Στο χθεσινό

debate, για το τις υποκλοπές,

Ο

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !

 

 

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης - ενώ από τον περασμένο Αύγουστο χαρακτήριζε την υποκλοπή από την Ε.Υ.Π των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη «νόμιμη επισύνδεση», χθες στο debate σαφώς ομολόγησε, ότι ήταν σκάνδαλο.

Για το οποίο μάλιστα παραδέχθηκε : «οι εξηγήσεις που είχαν δοθεί δεν ήταν επαρκείς».

Έντεκα (11) μέρες πριν τις εκλογές - αντιλήφθηκε, ότι δεν μπορούσε άλλο να αφήνει να αιωρούνται υποψίες κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για τον λόγο της παρακολούθησης του - και αναγκάστηκε να δηλώσει : « ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια». Τέλος ο κ. Μητσοτάκης, με ύφος απολογητικό, είπε : «ο κ. Ανδρουλάκης δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης».

 

Το αβίαστο συμπέρασμα από αυτές τις παραδοχές του πρωθυπουργού είναι, πως ο κ. Μητσοτάκης διαψεύδει ... τον εαυτό του, για τους εξής απλούστατους λόγους :

Για να πραγματοποιήσει «νόμιμη επισύνδεση» η Ε.Υ.Π - με υπογραφή του αρμόδιου

εισαγγελέα - πρέπει να υπάρχει λόγος εθνικής ασφάλειας (διαφορετικά η επισύνδεση είναι παράνομη). Αφού λοιπόν λέει ο πρωθυπουργός «ο κ. Ανδρουλάκης δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης», άρα, δεν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας. Άρα, η επισύνδεση ήταν παράνομη !

Τότε, γιατί εδώ και 9 μήνες ο πρωθυπουργός ισχυρίζονταν, ότι η παρακολούθηση των επικοινωνιών του κ. Ανδρουλάκη ήταν «νόμιμη επισύνδεση» ;

 

Το γεγονός, ότι τώρα - στο debate - που παρακολουθούσε όλος ο ελληνικός λαός - ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαιώνει, ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», σημαίνει ότι γνωρίζει.

Άραγε, από πότε γνωρίζει ; Από την παραμονή του debate ; Κανείς δεν είναι αφελής να πιστέψει κάτι τέτοιο.

Άρα, με την παραδοχή του, ότι γνωρίζει, ο πρωθυπουργός διαψεύδει ... τον εαυτό του, που εδώ και 9 μήνες ισχυρίζονταν άγνοια για τον λόγο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 

Τέλος, ομολογώντας ο κ. Μητσοτάκης, ότι «οι εξηγήσεις που δόθηκαν (για την παρά- κολούθηση) δεν ήταν επαρκείς», σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη ζητήματα, που πρέπει να εξηγηθούν, για τον λόγο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αυτή η παραδοχή του πρωθυπουργού διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του, που προχθές ακόμη δήλωνε στους δημοσιογράφους, πως «το ζήτημα έχει κλείσει».

 

Και βέβαια το ζήτημα τόσο των πολιτικών, όσο και των ποινικών ευθυνών δεν έχει κλείσει. Γιατί : (α) οι υποκλοπές των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη

έχουν γίνει για λόγους καθαρά πολιτικούς, που διερευνήθηκαν και

από την εξεταστική επιτροπή (PEGA) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

(β) ο Άρειος Πάγος, στον οποίο προσέφυγε ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν

έχει ακόμη προχωρήσει στην δικαστική διερεύνηση των ποινικών

ευθυνών των πρωταγωνιστών αυτού του σκανδάλου.

 

11 Μαϊου 2023

 

Κοσμάς Σφυρίου.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...