Στους «Διονυσιακούς» ρυθμούς του Καρναβαλιού η Πλατεία της Καλύμνου


Κοσμοσυρροή στην Κεντρική Πλατεία της Καλύμνου, όπου έγινε για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Αποκριάτικη Παρέλαση των σχολείων του νησιού.

Χρώματα, ζωντανή μουσική, όπως ταιριάζει με το κλίμα των ημερών, στολές και θέματα που αναδύονται από την δημιουργική φαντασία και την έμπνευση του Καρναβαλιού και φυσικά η ζωντάνια των παιδιών της Καλύμνου, που «φώτισαν» με το κέφι και τις χαρούμενες φωνές τους, την γκρίζα καθημερινότητά μας.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του νησιού, σε συνεργασία με τους συλλόγους Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, διοργάνωσαν την Τρίτη κατά σειρά Αποκριάτικη Παρέλαση στην Πλατεία, σήμερα Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Ένα ηλιόλουστο Κυριακάτικο πρωινό και το κέφι γονιών και παιδιών, μας «πήρε» από το χέρι και μας παρέσυρε μέσα σε μια ζεστή παραζάλη γεμάτη «Διονυσιασμό», που ήταν ικανή να «γεμίσει τις μπαταρίες» όλων, ώστε να αντιμετωπίσουμε το αυριανό Δευτεριάτικο ξεκίνημα πιο δυνατοί και έχοντας πάρει μια μεγάλη «δόση» ελπίδας, από τα ξεφωνητά και τα λικνίσματα μικρών και μεγάλων Καρναβαλιστών.

 Κάθε έμπνευση για γράψιμο και περιγραφή αυτού που ζήσαμε, ωχριά μπροστά στις χρωματικές, ηχητικές και χορευτικές εικόνες που πρόσφεραν τα Καλύμνικα νιάτα. Μακριά από την κατήφεια της ζωής μας, χωρίς το άγχος και το «τρέξιμο» της προεκλογικής περιόδου που αφέθηκε στην άκρια στην κυριολεξία, με χορό και ξεφάντωμα «φύγαμε» μαζί με τα παιδιά στην χώρα του ονείρου, της φαντασίας, του πανάρχαιου Βακχικού ρυθμού και γίναμε μικροί και μεγάλοι ένα, δίπλα από την ήρεμη θάλασσα της Καλύμνου και τον γενναιόδωρο ήλιο του Φλεβάρη, που μας θύμιζε την Άνοιξη η οποία δεν αργεί καθόλου να έλθει.

Όμως πρέπει να μείνει λίγος χώρος για να «γκρινιάξουμε», αφού η ανευθυνότητα κάποιων οδηγών με τα διερχόμενα οχήματά τους, η αδιαφορία πολλών συμπατριωτών μας που πάρκαραν τα αμάξια τους σ’ όλο το μήκος της πλατείας, ενώ οι αρχές μόλις την τελευταία στιγμή φάνηκαν, για να διακόψουν την κυκλοφορία, μας γέμισαν προς στιγμή αγανάκτηση και απορία για το έλλειμμα πολιτισμού, που μερικοί (ευτυχώς) επιμένουν να επιδεικνύουν.

Παρόλα αυτά δεν στέρησαν ούτε στιγμή από την απόλαυση των παιδιών και ημών των μεγάλων, ούτε την διάθεση και το κέφι των διοργανωτών – εθελοντών, που όλοι τους φώναζαν συγχαρητήρια!

«Παλμός της Καλύμνου»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...