Στις 07:00 ανοίγουν αύριο οι κάλπες

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 και θα κλεισουν στις 07:00 το απόγευμα και για να ψηφίσουν οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή εναλλακτικά διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας.

Για τις δημοτικές εκλογές ο αριθμός των σταυρών που μπορούν να βάλουν θα αναγράφεται πάνω στο ψηφοδέλτιο ενώ για τις περιφερειακές θα ψηφίσουν οι πολίτες μόνο για τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητάς τους.

Οι σταυροί κυμαίνονται από 1 έως 4 ανάλογα με το πόσοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι εκλέγονται στην κάθε περιοχή.

Ειδικότερα για την Περιφέρεια Αττικής:

    Μέχρι 4 σταυρούς στις Περιφερειακές Ενότητες Βορείου Τομέα, Δυτικού Τομέα, Κεντρικού Τομέα, Νότιου Τομέα και Ανατολικής Αττικής
    Μέχρι 3 σταυρούς στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
    Μέχρι 2 σταυρούς στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής
    Μέχρι 1 σταυρό στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

Στην μάχη των αυριανών αυτοδιοικητικών εκλογών έχουν ριχτεί 1444 συνδυασμοί για τους 325 δήμους δήμους της χώρας και 104 συνδυασμοί για τις 13 περιφέρειες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΥΠΕΣ οι υποψήφιοι σύμβουλοι ολων των συνδυασμών ξεπερνουν τους 350.000 ενώ οι ψηφορόροι είναι 9.890.854, δηλαδή ένας στους 28 εκλογείς είναι υποψήφιος σύμβουλος.

Στο υπουργείο Εσωτερικών όλοι οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία σήμερα ήταν στην θέσεις τους και ο έλεγχος που έγινε σε όλα τα συστήματα μετάδοσης των αποτελεσμάτων έδειξε ότι όλα λειτουργούν ρολόι.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων απο την Singular Logic για όλες τις περιφέρειες και τους δήμους Αθήνας Θεσσαλονίκης Πειραιά Πάτρας και Ηρακλείου αναμένεται να γίνει στις 10:30 - 11:00 το βράδυ.

Αύριο οι υπηρεσίες των δήμων θα παραμείνουν ανοιχτές δυο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που δεν μπορούν να βρουν που ψηφίζουν αλλά και όσοι έχουν πρόβλημα ταυτοπροσωπίας.

Στις 18:30 ξεκινάει ο μαραθώνιος μεταδόσεων του ΜΕGA ενώ στις 19:00 θα βγει το πρώτο exit poll του Ηλία Νικολακόπουλου για την περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων.

Γύρω στις 20:30 εκτιμάται ότι θα έχει επιτευχθεί μια αρχική εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα ενώ πιο γρήγορα θα είναι η ροή στις 13 περιφέρειες και στους 5 μεγάλους δήμους.

Σταθεροποίηση γύρω από το τελικό αποτέλεσμα υπολογίζεται ότι θα υπάρχει γύρω στις 21:30 - 22:00.

Εφόσον τα αποτελέσματα είναι οριακά θα υπάρξει φυσιολογική καθυστέρηση στους ανωτέρω χρόνους ενώ "κλειδί" θεωρείται ότι θα είναι η στάση των αναποφάσιστων.

mega

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...