Στην τελική ευθεία το έργο της χάραξης αιγιαλού και αποκατάστασης υποσκαφών στο Λιμένα Λακκίου Λέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΧΑΡΑΞΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΛΑΚΚΙΟΥ

- Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες της δημοτικής Αρχής, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λέρου, του διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδ/σου κ. Παναγιώτη Τριανταφύλλα, αλλά και την καθοριστική παρέμβαση του υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα, βρίσκεται στην τελική ευθεία η χάραξη αιγιαλού στο Λακκί και κατ’ επέκταση η αποκατάσταση υποσκαφών στο λιμένα Λακκίου.

Πιο συγκεκριμένα, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, επιχειρήθηκε με πρωτοβουλία το Δήμου Λέρου και της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου, η κατά κάποιο τρόπο «επανασύσταση» των ακυρωμένων κτηματολογικών μερίδων, με αίτηση αποχαρακτηρισμού τους από «κοινόχρηστες» εκτάσεις προς το Κτηματολόγιο Κω - Λέρου. Πλην όμως το τελευταίο με απόφαση της κτηματολογικής δικαστού απέρριψε τις αιτήσεις ως δήθεν μη νόμιμες, γεγονός που ανάγκασε την Κτηματική Υπηρεσία με τη σειρά της να ασκήσει προσφυγή κατά των αποφάσεων αυτών ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω (ο δε Δήμος Λέρου άσκησε πρόσθετη παρέμβαση στο δικαστήριο υπέρ του Δημοσίου). Επί των προσφυγών αυτών εξεδόθησαν ισάριθμες αποφάσεις που κάνουν δεκτές τις προσφυγές και δικαιώνουν την Κ.Υ.Δ. και τον Δήμο Λέρου και υποχρεώνουν το Κτηματολόγιο Κω – Λέρου να μεταγράψει τις σχετικές πράξεις – γεγονός που δεν έχει ακόμη συμβεί, και έτσι οι αποφάσεις είναι πλέον τελεσίδικες.

Τέλος σημειώνεται ότι οι συνέπειες από την έλλειψη χάραξης αιγιαλού είναι ότι δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ούτε χερσαία ζώνη λιμένος (ή εξομοιούμενη με αυτή) με αποτέλεσμα το Λιμενικό Ταμείο να αδυνατεί να αποκτήσει δικαιοδοσία και να προβεί στα απολύτως απαραίτητα έργα επισκευής του κεντρικού λιμανιού, εξαιτίας των σπηλαιώσεων στο κρηπίδωμα του λιμένος.

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...
Κανονικά τελέστηκε η λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού στη Ρόδο από τον...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να...
Ένα βιβλίο για τη ζωή του Συμιακού Κωνσταντίνου Σιμωνίδη, γραμμένο από το Νικολό Φαρμακίδη. - Ο...