Στην Αθηνα ο δήμαρχος Καρπάθου για συναντήσεις με Αδωνι και Ζωίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Αθήνα θα μεταβεί ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Χανιώτης την  Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013  στο  πλαίσιο  της επικείμενης  συνάντησης στο Υπουργείο  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων  Νοτίου Αιγαίου(ΠΕΔ)  με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα  τα προβλήματα  των δομών Υγείας που  αντιμετωπίζουμε στα νησιά μας.
Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου  ο κ.  Μιχάλης Χανιώτης θα εκπροσωπήσει την ΠΕΔ στην συνάντηση  με τον νέο  Γενικό Γραμματέα  του Υπ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νίκο Ζωϊδη  για το μείζον ακτοπλοϊκό πρόβλημα.
«Είναι επιβεβλημένες οι συναντήσεις που σας αναφέρω το διήμερο 17- 18 Οκτωβρίου, αφού το θέμα της Υγείας και το Ακτοπλοϊκό είναι οξύ στην περιοχή  μας.» δήλωσε στο Γρ. Τύπου του Δήμου Καρπάθου  ο κ. Μιχάλης Χανιώτης.
Να σημειωθεί ότι όσον αφορά το ακτοπλοϊκό θα τεθούν εκ νέου  στο τραπέζι των συζητήσεων οι προτάσεις του Δήμου Καρπάθου:
    Δύο ακτοπλοϊκές γραμμές από Πειραιά προς Κάρπαθο με το μικρότερο  δυνατό χρόνο  διαδρομής  διότι μέχρι σήμερα  τα υφιστάμενα δρομολόγια  καταπονούν το επιβατικό κοινό  με όλες τις συνέπειες που γνωρίζετε.  

    Τρία δρομολόγια  με ανταπόκριση  από Ρόδο  προς Κάρπαθο- Ηράκλειο,  με τις ίδιες προσεγγίσεις , ένα από τα τρία να συμπεριλαμβάνει  την Σητεία.
    Ο επιβάτης πρέπει να  κινείται  με ένα εισιτήριο   από το λιμάνι επιβίβασης, ο δε συνολικός χρόνος ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένης  της αναμονής  στο Ηράκλειο ή Ρόδο, να είναι μικρότερος εκείνου  των σημερινών  δρομολογίων   και να προβλεφθεί ο τρόπος μεταβίβασης των οχημάτων.
 
    Επιπλέον για την Κάρπαθο που εξυπηρετείται  από δρομολόγια άγονης γραμμής  με όλες  τις αρνητικές συνέπειες, αλλά δεν είναι «άγονο νησί»  πρέπει να υπάρχει στην τουριστική περίοδο  προέκταση  μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον  ενός δρομολογίου  των γραμμών  της Ρόδου προς Κάρπαθο.
                Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...