Στα άκρα η κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τα... δύο άκρα

Σφοδρή είναι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο άκρα, με «πόλεμο» ανακοινώσεων να ακολουθεί την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει στα ύψη.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε το μεσημέρι ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας:

    «Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνον από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από άλλους. Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Marfin. Ευθύνη όλων είναι να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων, εντοπίζονται και εξουδετερώνονται. Κάποιοι ενοχλούνται- ας ενοχλούνται. Όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται τόσο κι οι νεοναζί θα απομονώνονται».

«Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για τα γεγονότα στη Marfin και στις Σκουριές θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

    «Δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να κάνει διάκριση ανάμεσα στην καλή και κακή βία και καλώ όλα τα κόμματα να στηρίξουμε τη νομιμότητα, χωρίς υποσημειώσεις και "ναι μεν αλλά". Η θεωρία της καλής και κακής βίας τροφοδοτεί τη βία και τον εξτρεμισμό».

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε πως κάνει πολιτική και δεν ασχολείται με τη θεωρία των δύο άκρων, ενώ κάλεσε όλα τα κόμματα να σταθούν απέναντι στη βία.
«Αρχιερέας του διχασμού»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά την ομιλία του πρωθυπουργού ανέφερε ότι «ο κ. Σαμαράς ανακηρύσσεται για μια ακόμη φορά σε αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων, από την οποία φραστικά και μόνο αποστασιοποιείται, για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα». Για την υποθεση της Marfin έθεσε τα εξής ερωτήματα:

    «Ποιος ακριβώς κάλυψε κ. Σαμαρά τον εμπρησμό στη Marfin; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα "δημοκρατικής ευθύνης" που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; Με το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους; Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία που διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία;».

«Να συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αμέσως μετά ακολούθησε σκληρή απαντηση της Συγγρού στην Κουμουνδούρου.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται όταν λέγονται αλήθειες. Λυπούμαστε αλλά πρέπει να συνηθίσει να τις ακούει. Ο Πρωθυπουργός είπε αλήθειες που τις γνωρίζουν όλοι. Είπε αυτονόητα πράγματα για κάθε δημοκρατική κοινωνία: ότι η δημοκρατική νομιμότητα πρέπει να διαφυλάσσεται από όλους. Ότι η βία είναι απαράδεκτη σε κάθε της μορφή. Ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία! Τι από όλα αυτά ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Μηδενική ανοχή στη βία και στην παρανομία! Η κοινωνία αυτό θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα...».

Η ΝΔ πρόσθεσε ότι «μέσα στην πολυπραγμοσύνη του ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι ήδη έγιναν συλλήψεις και η Δικαιοσύνη παρέπεμψε να δικαστούν ενώπιον του εφετείου κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για τις δολοφονίες της Marfin».

Β.Β.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/282910/sta-akra-h-kontra-nd-syriza-gia-ta-dyo-akra#ixzz2hRRj4NZY

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...