Στήριξη στην Επιτροπή αγώνα κατά του ΑΗΣ Σορωνής απο 210 άτομα

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Η δήλωση υπογράφεται από  210 άτομα. Τα ονόματα θα προσκομιστούν και στο δικαστήριο.
Θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους συνδημότες μας που αδίκως οδηγούνται στο δικαστήριο με κατηγορίες αβάσιμες.
Εδώ και παρά πολλά χρόνια αγωνιζόμαστε για την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που δημιουργεί η μονάδα παραγωγής της ΔΕΗ. Οι προσπάθειές μας που αφορούν το σύνολο της ροδιακής κοινωνίας αντί να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται από την Πολιτεία, απαξιώνονται καταστρατηγώντας τα θεμελιώδη δημοκρατικά μας δικαιώματα. Η αγωνιστική μας ετοιμότητα και κινητοποίηση πάντοτε διασφάλιζε το γενικότερο συμφέρον. Ο εμπαιγμός όμως που υφιστάμεθα κατά καιρούς από τη διοίκηση του εργοστασίου και οι αδιάφορες κυβερνητικές θέσεις μας οδηγούσαν και μας οδηγούν σε αγωνιστικές συμπεριφορές. Σε καμία περίπτωση οι συμπολίτες μας δεν επέδειξαν βίαιη συμπεριφορά. Τουναντίον, η διοίκηση του εργοστασίου έχοντας στο πλευρό της την αστυνομική προστασία, απώθησε προκλητικά τους χωριανούς μας  από το χώρο εισόδου του εργοστασίου. Αυτό το υποστηρίζουμε γιατί και εμείς ήμασταν εκεί.
Χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις για την τοποθέτηση των ηλεκτροπαραγωγικών ζευγών και φυσικά αντίστοιχων περιβαλλοντικών μελετών, η ΔΕΗ επιχείρησε να τοποθετήσει τους μηχανισμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Εμείς ως ενεργοί πολίτες διαμαρτυρηθήκαμε με ευπρέπεια αναζητώντας τις εισαγγελικές αρχές όπως θα όφειλε η περίσταση. Η μαζικότητα του κόσμου απέτρεψε προσωρινά τις ειλημμένες  αποφάσεις των παραγόντων εκείνων που κανονικά θα έπρεπε να καθορίζουν την ομαλή λειτουργία της καθημερινής μας ζωής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δικαιοσύνη θα αναζητήσει τους πραγματικούς υπεύθυνους, δηλαδή εκείνους που αδυνατούν να επιλύσουν τα προβλήματα ή εκείνους που με τις δηλώσεις τους επιτρέπουν τη διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης ακόμη και σήμερα. Αισθανόμαστε αφάνταστα πικραμένοι που οι συγχωριανοί μας οδηγούνται με αστήρικτες κατηγορίες στο δικαστήριο. Είναι απαράδεκτο να ποινικοποιείται η αγωνιστική εκδήλωση των πολιτών.  Είναι απαράδεκτο να επιλέγονται μεμονωμένα άτομα και να παραπέμπονται στο δικαστήριο για τιμωρία και παραδειγματισμό. Η αγωνιστική μας στάση ήταν μαζική, αυθόρμητη και ηθικά επιβεβλημένη.  Σας καλούμε να σεβαστείτε το δικαίωμά μας για ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη δημοκρατική και ομαλή πορεία του τόπου μας. Τιμούμε τους εκπροσώπους της Επιτροπής μας και θεωρούμε ότι η στάση τους, όπως και όλων εκείνων που παραβρέθηκαν τη συγκεκριμένη ημέρα των γεγονότων, ήταν αναγκαία και κόσμια.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...