Σούπα της αποτοξίνωσης - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Σούπα της αποτοξίνωσης
ΥΛΙΚΑ
          
200 γραμ σέλινο καλά καθαρισμένο
150 γραμ άσπρο λάχανο
2 μέτριες ντομάτες
2 μέτρια κρεμμύδια καλά καθαρισμένα
300 γραμ κολοκυθάκια
3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα 1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ του καφέ χυμό λεμονιού
 
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ    
    
Γεμίζετε μια κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό, την βάζετε να ζεσταθεί.    
Με υπομονή και κουράγιο ψιλοκόβετε όλα τα υλικά και τα ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα προτού ξεκινήσει να βράζει το νερό. Όταν πάρει βράση ξαφρίζετε λιγάκι εάν βγάλει αφρό, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν υπομονετικά σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 1 ώρα.    
Αφήνετε το μίγμα να χλιαρέψει και το αδειάζετε τμηματικά στο μπλέντερ του μίξερ σας. Κτυπάτε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν ένα χοντροκομμένος πουρές.    
Τον ξανααδειάζετε στη κατσαρόλα, αλατίζετε και πιπερώνετε κατά βούληση, ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και τον αδειάζετε σε αεροστεγές δοχείο και το βάζετε ψυγείο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...