Σοβαρή πρόκληση από τουρκική φρεγάτα σε ελληνική στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών στην Χάλκη

Η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να προκαλεί, ειδικά μετά από τις ιστορικές αποστολές στην Κύπρο των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη Χάλκη.

 

Εκείνες τις ημέρες- προφανώς εκνευρισμένοι οι Τούρκοι από τις επιτυχίες αυτές- για πρώτη φορά προχώρησαν σε μια κίνηση που ανεβάζει το θερμόμετρο.

Δυο φρεγάτες Ελληνική και Τουρκική, να έχουν λίγη απόσταση, όχι δίπλα και από την Τουρκική να εκπέμπονται σήματα ηλεκτρονικά προς την Ελληνική με στραμμένα τα όπλα προς αυτή.

Με τα ραντάρ των όπλων τους, πολεμικά πλοία της Τουρκίας στοχοποίησαν τουλάχιστον μια από τις Ελληνικές φρεγάτες που ήταν σε κοντινή απόσταση και παρακολουθούσε τις κινήσεις των Τούρκων.

Το πλήρωμα του Ελληνικού πλοίου αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά.

Κάτι παρόμοιο είχαν κάνει οι Τούρκοι και με τη Γαλλική φρεγάτα στα νερά της Μεσογείου, όταν στη συνέχεια ο Εμμανουέλ Μακρόν ανέβασε τους τόνους κατά της Άγκυρας τόσο στην ΕΕ όσο και εντός του ΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση τα Ελληνικά πληρώματα που είναι εν πλω έχουν λάβει εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ήδη από το περιστατικό του ΛΗΜΝΟΣ διότι οι Τούρκοι αναζητούν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε προκλητικές ενέργειες, οι οποίες θα την βοηθήσουν ώστε να κατηγορήσει την Ελλάδα.

Επικοινωνία του Νίκου Παναγιωτόπουλου με την Φλοράνς Παρλί, μια συζήτηση που κινήθηκε γύρω από τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και τη διάρκεια των προκλήσεων της Τουρκίας, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός προς την ομόλογό του.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας: «Συζητήθηκαν, οι διμερείς σχέσεις για ζητήματα που αφορούν στην Άμυνα και την Ασφάλεια, εξοπλιστικά προγράμματα και εκφράστηκε η κοινή βούληση να ενισχυθεί περαιτέρω η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών».

Και όπως μαθαίνουμε, οι δυο υπουργοί συζήτησαν ακόμη και τους αριθμούς των μαχητικών αεροσκαφών, πόσα μπορούν άμεσα να φτάσουν στην Ελλάδα.

Πληροφορίες μας, λένε ότι μπορεί ο αριθμός να είναι αυξημένος σε σχέση με αυτόν που έχει ακουστεί μέχρι στιγμής, δηλαδή τα 18.

Κλείνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες η κα. Παρλί μετέφερε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Νίκο Παναγιωτόπουλο για την τετραμερή άσκηση στην Κύπρο, αλλά κυρίως για τον τρόπο που έδρασαν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας- και αυτοί που μεταστάθμευσαν στην Πάφο αλλά κι εκείνοι που έφτασαν αθέατοι από την Κρήτη. Όπως είπε η Γαλλίδα υπουργός οι Γάλλοι ιπτάμενοι είναι εντυπωσιασμένοι από το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, δράσης και επιθετικού πνεύματος των Ελλήνων αεροπόρων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...