Ρόδος: Συνελήφθησαν τρία ...μπουμπούκια απο την Βουλγαρία! Αναζητούνταν για ληστείες και κλοπές και από τις Βουλγαρικές αρχές...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εξιχνιάστηκε κλοπή χρημάτων μέσα από αυτοκίνητο στη Ρόδο

Για την υπόθεση συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος της κας Ανακρίτριας Ρόδου τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα ένα άτομο τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση-συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένης κλοπής

Κατασχέθηκαν 1.045 ευρώ, παραστατικά αποστολής-ταχυμεταφοράς χρημάτων, πρόχειρες σημειώσεις, -2- αυτοκίνητα κ.α.


Εξιχνιάστηκε χθες (19-10-2013), ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου κλοπή χρημάτων από ξεκλείδωτο  αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο στην πόλη της Ρόδου.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά τεσσάρων ατόμων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τρεις υπηκόους Βουλγαρίας ηλικίας 31, 35 και 56 ετών, συγγενείς μεταξύ τους, οι οποίοι και συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος της κας Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ όσον αφορά το τέταρτο άτομο η έρευνα για την ταυτοποίησή του συνεχίζεται.

Ειδικότερα, στις 12-09-2013 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου ότι στις 28-05-2013 άγνωστος αφαίρεσε μέσα από ξεκλείδωτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μια πλαστική τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 30.000 δολαρίων Αυστραλίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και ύστερα από μεθοδική συγκέντρωση και ανάλυση στοιχείων-πληροφοριών προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας με σύστημα και διαφορετικούς ρόλους κατάφεραν να μετατρέψουν σε  ανταλλακτήρια της Ρόδου μέρος των κλεμμένων χρημάτων που είχαν στην κατοχή τους σε ευρώ, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Για να πετύχουν το σκοπό τους και να μην γίνονται αντιληπτοί οι δράστες είχαν νοικιάσει δυο αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά τις επισκέψεις τους στα ανταλλακτήρια, όπου ο ένας από τους άνδρες ανέμενε στο όχημα και η γυναίκα εμφανίζονταν ως πελάτης, αντάλλασσαν πάντα το ίδιο χρηματικό ποσό και έπαιρναν μέτρα απόκρυψης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των προσώπων τους.

Οι τρεις Βούλγαροι εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα να επιβαίνουν στα ενοικιαζόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Στην κατοχή τους και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

o    Το χρηματικό ποσό των 1.045 ευρώ
o    Ένα (1) χρυσό-ασημένιο δακτυλίδι
o    Παραστατικά αποστολής ταχυμεταφοράς χρημάτων ύψους 1.715 ευρώ
o    Είκοσι τρία (23) αποκόμματα συμμετοχής σε παιχνίδια του Ο.Π.Α.Π.
o    Ένα (1) κινητό τηλέφωνο με απόδειξη αγοράς αξίας περίπου 470 ευρώ
o    Σημειώσεις με διάφορα χρηματικά ποσά και ημερομηνίες

Επιπλέον κατασχέθηκαν τα δυο οχήματα που χρησιμοποιούσαν.

Σημειώνεται ότι οι δυο συλληφθέντες άνδρες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία για κλοπές ενώ ο 31χρονος διώκεται στην χώρα του για ληστεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία εξετάζει τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...