Ρόδος Δύναμη Πολιτών: Η οδική ασφάλεια και η «λάμψη» των δρόμων της πόλης μας

Ρόδος 18-06-2021

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Η οδική ασφάλεια και η «λάμψη» των δρόμων της πόλης μας

- Αυτές τις μέρες το ενδιαφέρον των συνδημοτών μας επικεντρώθηκε στη «λάμψη» των σκουπιδιών, και δικαιολογημένα!!! Όμως η «λάμψη» της Ρόδου δεν έρχεται μόνο με τα σκουπίδια. Έρχεται και «οδικώς» με τις «τρισδιάστατες» διαγραμμίσεις των δρόμων μας!!!

Με αφορμή προχθεσινή απόφαση του αντιδημάρχου οικονομικών (οσονούπω τεχνικών υπηρεσιών) μετά από 2 χρόνια θητείας διαπιστώνονται επιτέλους: «οι ανάγκες για την παροχή υπηρεσίας διαγράμμισης οδών του Δήμου Ρόδου» και αντιμετωπίζονται με το γνωστό πλέον σύστημα της απευθείας ανάθεσης και με την διάθεση του «υπέρογκου» ποσού των 24.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσω ότι στη δική μας θητεία, για το σκοπό αυτό και με διάφανες διαγωνιστικές διαδικασίες, συντάξαμε μελέτες και δημοπρατήσαμε: α)το 2018 μελέτη Π/Υ 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και β)για το 2019 τρείς μελέτες Π/Υ 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ καθεμιά, για την πόλη της Ρόδου, την βορειοδυτική πλευρά του νησιού και την νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Οι εργολαβίες έγιναν με νόμιμες διαδικασίες και οι διαγραμμίσεις άρχιζαν αρχές Μαρτίου και τελείωναν το Σεπτέμβρη με τις διαβάσεις στα σχολεία. Όμως, στις καθυστερήσεις ή κακοτεχνίες, τότε, τα γνωστά «μέσα ενημέρωσης» ζητούσαν «την κεφαλήν μας επί πίνακι», με επικριτικά σχόλια και φωτογραφίες.

  1. ώρα τι γίνεται, γιατί δεν γράφει κανένας ; Μήπως εκτελούν εντολές άνωθεν, ή ισχύει και εδώ το : «ο φόβος φυλάει τα έρμα» ; Βλέπω και την χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης ξενοδόχων, με τις απειλές μηνύσεων για δήθεν δυσφήμιση του νησιού. Αντί «να χτυπήσουν το γαιδούρι, κτυπάνε το σαμάρι», που λέει και ο θυμόσοφος λαός !!! Ευτυχώς και ορισμένοι δημοσιογράφοι, σε κάποιες ραδιοφωνικές (όχι τηλεοπτικές) εκπομπές, καθώς και οι ευαισθητοποιημένοi συμπολίτες μας, που εκφράζουν την αγανάκτηση και την δυσαρέσκεια τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φαίνεται ότι εδώ και δυο χρόνια μόνο εμείς -δεν βλέπουμε- την «λάμψη» των διαγραμμίσεων στους δρόμους της πόλης, γι’ αυτό κρίναμε σκόπιμα σήμερα να παραθέσουμε ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες από την προηγούμενη δημοτική θητεία, αλλά και από τη σημερινή και αυριανή «λάμψη» των δρόμων της Ρόδου. Μήπως ευαισθητοποιήσουμε τη δημοτική αρχή.

Κύριε δήμαρχε, κύριοι της δημοτικής αρχής, επιτέλους «ξυπνήστε». Δεν περπατά κανένας από σας στους δρόμους της πόλης και στις τουριστικές περιοχές; Είστε από μόνοι σας επικίνδυνοι για τον τόπο, μην διακινδυνεύετε με τις παραλήψεις σας και την ζωή των συνδημοτών μας.

Κρίμα για τη Ρόδο, κρίμα για τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες.

 

Υ.Σ.1. Κύριε δήμαρχε, έχετε αξιόλογους, έμπειρους και έντιμους υπηρεσιακούς στις τεχνικές υπηρεσίες, αξιοποιήστε τους, γιατί καμιά «Αναπτυξιακή Εταιρεία» δεν μπορεί να τους υποκαταστήσει .

Υ.Σ.2. Για την «λάμψη» των σκουπιδιών θα τα πούμε την άλλη εβδομάδα, μετά την υπογραφή των παρανόμων συμβάσεων, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα σας «φωτίσει» το Άγιο Πνεύμα!!!

Το Γραφείο Τύπου

της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...