Πώς απαξιώθηκε η λέξη «όραμα»! της Ρένας Καραγιάννη- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Ροδίων Όραμα και επικεφαλής τον Στράτο Καρίκη

Τι είναι όραμα; Είναι η επιθυμία πραγματοποίησης ενός ιδανικού, είναι στόχος. Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από πολιτικούς παλαιότερα σε συνθήματα, σε λογότυπα, κλπ. Εύηχη και δυνατή λέξη. Διεγείρει και συγκινεί. Σήμερα όμως λίγοι τολμούν να τη χρησιμοποιήσουν και πολλοί την αποφεύγουν διότι κάπως έχει ταυτιστεί με το ψέμα ή καλύτερα με το άπιαστο όνειρο ή ακόμα χειρότερα με τα «φούμαρα».
Κι όμως η λέξη όραμα (vision) αποτελεί τον θεμέλιο λίθο στον επιχειρηματικό σχεδιασμό. Οι τέσσερις άξονες ενός επιχειρηματικού σχεδίου (business  plan) είναι: Όραμα (vision)-Αποστολή (Mission)-Αξίες (Values)- Στρατηγική (Strategy).
Να λοιπόν που το συμπέρασμα βγαίνει από μόνο του. Σπάνια υπήρξε στρατηγικός σχεδιασμός που στήριξε τις εξαγγελίες του οράματος. Αναπόφευκτα γεννήθηκε και φούντωσε η δυσπιστία στα «μεγάλα λόγια» και στις λέξεις. Η δυσπιστία όμως δε θα έπρεπε να στρέφεται στις λέξεις αλλά στα πρόσωπα.
Εγώ πάλι συνεχίζω να πιστεύω στο όραμα. Πιστεύω στο όραμα γιατί με πατέρα τον Γιώργο Καραγιάννη, έναν άνθρωπο που σχεδίασε με όραμα και υλοποίησε με επιτυχία, δε θα μπορούσα να πορευτώ διαφορετικά.
Άνθρωπος του «επιχειρείν» κι εγώ, πιστεύω στο όραμα και στο ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης του νησιού μας. Πιστεύω στο ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ και στον επικεφαλής Στράτο Καρίκη που με σχέδιο και όχι λόγια έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τη Ρόδο μας στην Ανάπτυξη.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...