Πως περιγράφει το Λιμενικό την διάσωση των 85 μεταναστών νότια της Αστυπάλαιας

Eπιτυχής διάσωση ογδόντα πέντε παράνομων αλλοδαπών επιβαινόντων σε κινδυνεύον  Ι/Φ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Αστυπάλαιας

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 85 παράνομων μεταναστών,  που βρέθηκαν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή 5,6ν.μ. νοτιοδυτικά της Αστυπάλαιας.  Για την επιχείρηση, λόγω της αντικειμενικής της δυσκολίας, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή και του αριθμού των επιβαινόντων, από την πρώτη στιγμή ενημερωνόταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτρης Μπαντιάς.

Αναλυτικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για Ι/Φ σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή 5,6ν.μ. νοτιοδυτικά της Αστυπάλαιας.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο ναυαγοσωστικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλωτό περιπολικό ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία φρεγάτα του Π.Ν.  καθώς καιτο παραπλέονΦ/Γ “LION”,σημαίας Παναμά,  τα οποία μετά από μία πολύωρη επιχείρηση διέσωσαν το Ι/Φ με τους ογδόντα πέντε (85) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (50 άνδρες, 20 γυναίκες και 15 παιδιά).

Στους επιβαίνοντες αλλοδαπούς χορηγήθηκαν εν πλω νερό και τρόφιμα , ενώ  στη συνέχεια ακολούθησε η ασφαλής μετεπιβίβασή τους στα πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η μεταφορά τους στην πλησιέστερη και ασφαλέστερη τοποθεσία, την Αστυπάλαια.  Tο Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Ναυαγοσωστικό Ν/Γ 515 Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Αστυπάλαιας.

Αναλυτικό οπτικοακουστικό υλικό της διάσωσης και παροχής βοήθειας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...