Πρόταση της Κατερίνας Βολονάκη για τα παλιά σφαγεία της Ρόδου

Τα  παλιά ιταλικά σφαγεία, “Mattatoio” όπως λέγονται στα Ιταλικά, που βρίσκονται επί της οδού Αυστραλίας στην περιοχή Κόβα έξω από το λιμάνι της Ακαντιάς αποτελούν ένα  κτηριακό συγκρότημα, το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο και απειλείται με κατάρρευση.  

Ο Δήμος Ρόδου, στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκονται, σκοπεύει να τα αξιοποιήσει. 

Η πρόταση της υποψήφιας Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνας Βολονάκη, για την αξιοποίηση του κτιρίου είναι η δημιουργία ενός μουσείου γραφής και γραφικών υλών όλων των κρατών της Μεσογείου. Τα εκθέματα του μουσείου θα αφορούν κείμενα γραμμένα στα ιερογλυφικά, αραβικά, εβραϊκά, φοινικικά (παλιό ελληνικό αλφάβητο), χεττητικά, γραμμικά, μινωικά, μυκηναϊκά, λατινικά και τούρκικα. Ο Δήμος θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Υπουργείο Πολιτισμού για την οργάνωση και λειτουργία του μουσείου αυτού, και θα προμηθευτεί υλικά γραφής, όπως πήλινες πινακίδες, μάρμαρο, πάπυρο, περγαμηνές, χαρτί και αγγεία.     

Θα υπάρχουν αίθουσες με προβολή βίντεο με την ιστορία κάθε μεσογειακής γλώσσας καθώς και υπολογιστές με διαδραστικά γλωσσικά παιχνίδια για τους μαθητές, που θα επισκέπτονται το μουσείο (π.χ. θα πληκτρολογούν ελληνικά και θα γράφουν ιερογλυφικά). 

Τέλος, θα υπάρχουν εργαστήρια, στα οποία θα απασχολείται εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, το οποίο θα γράφει επιλεγμένα κείμενα σε πάπυρο στην γλώσσα της επιλογής των επισκεπτών, π.χ. το όνομά τους στα ιερογλυφικά. Η είσοδος στο μουσείο σε μαθητές θα είναι ελεύθερη, ενώ θα εισπράττεται εισιτήριο από τους υπόλοιπους επισκέπτες, κάτι που αποφέρει μεγάλα έσοδα στον Δήμο μας. 

Δρ. Κατερίνα Βολονάκη

Δικηγόρος

Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...