Πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ...

Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει «τις άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις, παντός υπευθύνου που σχετίζονται με... την απόπειρα βίαιης κατάργησης της ΕΡΤ και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Επικράτεια» κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «παραβίαση του Συντάγματος και της δημοκρατικής νομιμότητας από την απόπειρα κατάργησης της ΕΡΤ ΑΕ» κάτι, που όπως επισημαίνεται, «η Βουλή πρέπει άμεσα να εξετάσει πώς, κατ' ευθεία παραβίαση του συνταγματικού πλαισίου, δρομολογήθηκε ο ξαφνικός θάνατος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Γίνεται λόγος για «καταστρατήγηση του συνταγματικά και υπερνομοθετικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των πολιτών πρόσβασης στην πληροφόρηση και παραβίαση των υποχρεώσεων της Ελληνικής Πολιτείας έναντι του Ελληνισμού της Διασποράς», καθώς και για «παραβίαση της προσωρινής διαταγής και της απόφασης περί αναστολής του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής ενότητες προς διερεύνηση:

ζημία από τις οφειλόμενες αποζημιώσεις στο προσωπικό της ΕΡΤ ζημία από την αντιποίηση των πνευματικών δικαιωμάτων στο Αρχείο της ΕΡΤ και στο περιοδικό Ραδιοτηλεόραση ζημία και διαφυγόντα κέρδη από την ακύρωση προγραμματισμένων εκπομπών ζημία και διαφυγόντα κέρδη από την αδυναμία εκτέλεσης συμβατικών υποχρεώσεων κάλυψης γεγονότων (συμπεριλαμβανομένων αθλητικών γεγονότων, που, ενώ έχουν πληρωθεί από την ΕΡΤ, αναμεταδίδονται από ιδιωτικούς σταθμούς) ζημία από την κατάπτωση ποινικών ρητρών για αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων χωρίς έγκαιρη αναγγελία στον αντισυμβαλλόμενο ζημία από την αδυναμία υλοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ ζημία από τον κίνδυνο κατάργησης του προγράμματος της ERT HD και ουσιαστικής αχρήστευσης ανάλογου εξοπλισμού αξίας εκατομμυρίων ευρώ που έχει προμηθευτεί μέχρι σήμερα η ΕΡΤ... crimenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...