Πρωτιά Μαχαιρίδη σε δημοσκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Της Μαρίας Κυπριώτη
Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή της Α’ Αθηνών Κώστα Σκανδαλίδη φέρεται να βολιδοσκοπεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με την aftodioikisi.gr ήδη στους διαδρόμους της Ιπποκράτους ψιθυρίζουν ότι ο κ. Σκανδαλίδης συζητά με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ενδεχομένως να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης στο Νότιο Αιγαίο, με τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Το γεγονός αυτό σύμφωνα με την aftodioikisi.gr επιβεβαιώνει και η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για το Νότιο Αιγαίο από εταιρεία φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία φιγουράρει το όνομα του Κώστα Σκανδαλίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΟΟΔΟΥ» η δημοσκόπηση αυτή ολοκληρώθηκε πριν από 10 μέρες και - επίσημα τουλάχιστον - ο εντολέας της παραμένει άγνωστος. Σε αυτή, συμμετείχαν 4.500 ψηφοφόροι από τους νομούς Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, που πρόκειται για μεγάλο δείγμα εκλογικού σώματος.
Εκτός από τον Κώστα Σκανδαλίδη η δημοσκόπηση συμπεριελάμβανε τα ονόματα του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, των πρώην δημάρχων Ροδίων Σάββα Καραγιάννη και Καλλιθέας Γιάννη Ιατρίδη, του δημάρχου Λειψών Μπενέτου Σπύρου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Μπάμπη Κόκκινου.
Με δεδομένο ότι συμπεριελήφθησαν τα ονόματα των κ. Καραγιάννη και Σπύρου που είναι φίλα προσκείμενοι πολιτικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι ο εντολέας της είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως εικάζεται πρόκειται για μια ενδοοικογενειακή υπόθεση, καθώς επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μετρήσει τις δυνάμεις των εν δυνάμει υποψηφίων περιφερειαρχών της για το Νότιο Αιγαίο.
Μάλιστα, το γεγονός ότι συμπεριελήφθη και το όνομα του Γιάννη Ιατρίδη, πατέρα της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αποδεικνύει ότι το κόμμα βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.
Πάντως, όπως διέρρευσε ο κ. Μαχαιρίδης στη δημοσκόπηση αυτή έρχεται πρώτος και με διαφορά από τους υπολοίπους συγκεντρώνοντας ποσοστό που ξεπερνά το 35% στο νότιο Αιγαίο.
Στο aftodioikisi.gr
αναρτήθηκαν τα ακόλουθα:
Στους παροικούντες τη Χαριλάου Τρικούπη δεν ήταν έκπληξη τα όσα περί «υφαρπαγής ψήφου» («Σήμερα παίρνετε τη ψήφο μου με υφαρπαγή. Δεν σας ανήκει. Αλλά αναγκάζομαι να σας τη δώσω. Δεν είναι λευκή επιταγή, ούτε προδικάζει την αυριανή ημέρα»), είπε το περασμένο Σάββατο στη Βουλή ο Κώστας Σκανδαλίδης.
Εδώ και αρκετό καιρό στους διαδρόμους του κεντρικού κτιρίου του ΠΑΣΟΚ ψιθυρίζεται ότι «ο Κώστας συζητά με το ΣΥΡΙΖΑ». Και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Κώστας είναι πιθανόν να επιστρέψει στις ρίζες του (έχει γεννηθεί και έχει ζήσει στην Κω) και να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης στο Νότιο Αιγαίο με τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Το γεγονός επιβεβαιώνει δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από εταιρεία φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα του Κ. Σκανδαλίδη να φιγουράρει στην κορυφή των υποψηφίων.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...