Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Παραγραφή λόγω παρέλευσης 5ετίας και όχι αθώωση η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου για τον Χαράλαμπο Κόκκινο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Παραγραφή λόγω παρέλευσης 5ετίας και όχι αθώωση η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου για τον Χαράλαμπο Κόκκινο

 

Με θρασύτατο τρόπο παρουσιάζει ως αθώωση την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ έχει κριθεί ένοχος από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο για απάτη κατ’ εξακολούθηση

 

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ενός, κριθείς από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο της Ρόδου ένοχος και καταδικασθείς χωρίς ελαφρυντικά, σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πρώην χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και πρώην πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χαράλαμπος Κόκκινος, κατά την πάγια τακτική του, εξέδωσε χθες, άλλο ένα θρασύτατο, όλως παραπλανητικό και ψευδές δελτίο τύπου με το οποίο ισχυρίζεται ότι δήθεν το πειθαρχικό συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, τον αθώωσε πανηγυρικά!!!

Ψεύδεται και επιχειρεί για άλλη μια φορά να εξαπατήσει την κοινή γνώμη με τα προσφιλή του δελτία τύπου, τα οποία αποτυπώνουν μόνο την συνεχή από μέρους προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης και όχι βέβαια την αλήθεια, την οποία επιμελώς αποκρύπτει. Αλήθεια γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα την υποτιθέμενη “αθωωτική” απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή μήπως φοβάται ότι τότε θα καταρρεύσουν οι πανηγυρικοί ισχυρισμοί του περί “αθώωσης”;

 

Η αλήθεια είναι ότι:

 

- Στις 19/2/2019 ο Χαράλαμπος Κόκκινος καταδικάστηκε από το ποινικό δικαστήριο (Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου) σε ποινή φυλάκισης7 μηνών με 3ετή αναστολή για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Η ποινή αυτή ισχύει μέχρι και σήμερα.

- Παράλληλα, ως δημόσιος υπάλληλος, διώχθηκε - όπως ο νόμος ορίζει - και πειθαρχικά στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο μόνο για το ίδιο αδίκημα κατά το πειθαρχικό μέρος.

- Το όργανο αυτό – το οποίο δεν είναι δικαστήριο – απλά διαπίστωσε ότι πέρασαν τα πέντε χρόνια που προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο για την παραγραφή του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος χωρίς σε καμία περίπτωση να υπεισέλθει στην ουσία και να εκδώσει απόφαση. Και το έκανε αυτό όχι αυτεπάγγελτα, αλλά μετά από ένσταση του ιδίου του Χαράλαμπου Κόκκινου.

 

Επομένως τα περί πανηγυρικής αθώωσης που διατυμπανίζει, είναι παντελώς ψευδή και ανυπόστατα, άλλο ένα θρασύτατο επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων.

Εντύπωση βεβαίως προκαλεί και το γεγονός ότι το πειθαρχικό συμβούλιο, για μια υπόθεση η       οποία έχει επισύρει την πρωτόδικη καταδίκη του Χαράλαμπου Κόκκινου στο αρμόδιο ποινικό δικαστήριο, άφησε να παρέλθει η πενταετία, αφού είναι γνωστό ότι με την παρέλευση της πενταετίας από την τέλεσή του, το αδίκημα έχει παραγραφεί και δεν νομιμοποιείται να το εξετάσει επί της ουσίας του.

Κατά συνέπεια, η λιωμένη προ πολλού καραμέλα της “πολιτικής δίωξης” που συνεχίζει χρησιμοποιεί κατά κόρον ο Χαράλαμπος Κόκκινος, έχει απαντηθεί με την δικαστική απόφαση του ποινικού δικαστηρίου. Εκτός κι αν θεωρεί ότι και τα δικαστήρια ασκούν πολιτικές διώξεις.

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...