Περιοδεία υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Σύμη

 

Δελτίο τύπου

Στη Σύμη περιόδευσαν οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α. και η Θεανώ Κουντούρη, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Στη περιοδεία συμμετείχε και η αγροτική γιατρός του νησιού Κάλλια Φαλαλή.

Έγινε επίσκεψη και συζήτηση με τους εργαζόμενους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σύμης όπου το κτηριακό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Από τα τρία κτήρια, το ένα είναι από το 1896, το δεύτερο από το 1932 και το τρίτο είναι σύγχρονο του 2007. Αναδείχθηκε η επιτακτική ανάγκη άμεσης επίλυσης του κτηριακού για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του νησιού.

Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τον δήμαρχο της Σύμης για τα προβλήματα του νησιού κυρίως για τη διαχείριση των απορριμμάτων, του βιολογικού, και της  έλλειψης Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί. Για πρώτη φορά το 2022 στάλθηκε ομάδα τεσσάρων ατόμων με πυροσβεστικό όχημα για την κάλυψη αναγκών κατά τους θερινούς μήνες. Οι αρνητικές εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση του νερού και των αποβλήτων κυριάρχησαν στη συζήτηση με τους εργαζόμενους του δήμου.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα  και στο Λιμεναρχείο Σύμης όπου και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες τους.

Το διαχρονικό πρόβλημα της  υποβάθμισης της Υγείας ειδικά στα νησιά με όλες τις δυσκολίες μετακίνησης  αναδείχθηκε κατά τη συζήτηση που είχε στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Σύμης. Η πρόσφατη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας είναι κενή περιεχομένου, κατάφωρη κοροϊδία, αφού η υποστελέχωση εξακολουθεί να υπάρχει και οι κάτοικοι δεν βλέπουν βελτίωση στις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται. Όπως επεσήμαναν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού, παθολόγου, γενικού ιατρού, παιδιάτρου και ακτινολόγου, ενώ στο κτήριο υπάρχει ακτινολογικό μηχάνημα. Επίσης υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και οδηγού ασθενοφόρου.

Τα προβλήματα αυτά συζητήθηκαν και με κατοίκους του νησιού, οι οποίοι αναφέρθηκαν και σε άλλα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι νησιώτες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, κάλεσαν τους ίδιους τους κατοίκους της Σύμης μαζί με όλο το λαό να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, με την πάλη τους την οργάνωσή τους,  με ισχυρό ΚΚΕ ν’ανατρέψουν την πολιτική που απαξιώνει τις ανάγκες τους και βάζει πάντα ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...