ΠΑΣΟΚ για αντι – Καλλικράτη: Ο Μιχελάκης κάνει ρουσφέτι σε Δένδια, Αθανασίου

Για «φωτογραφική ή ρουσφετολογικού χαρακτήρα αλλαγή στα όρια των Δήμων που καθόρισε ο ‘Καλλικράτης’», κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τον αντι-Καλλικράτη του Γ. Μιχελάκη, «φωτογραφίζοντας» τους Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου.

«Δεν μπορούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βλέπουν ότι προωθείται ένα σχέδιο, το οποίο προβλέπει «σπάσιμο» σε δυο νησιά, όπως είναι η Μυτιλήνη και η Κέρκυρα. Από τα οποία νησιά, αν θέλετε να κάνουμε και ένα άλμα λογικής, προέρχονται και δυο κορυφαίοι υπουργοί της Ν.Δ.», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο βήμα fm.

Και πρόσθεσε για να μην αφήσει καμία αμφιβολία σε ποιους αναφέρεται: «Θέλετε και την προσωπική μου άποψη; Κακώς ανοίγει προεκλογικά και τόσο κοντά στις εκλογές το θέμα του εκλογικού νόμου και το θέμα του χωροταξικού… Ακόμα όμως και αν ανοίξει, να υπάρξουν κανόνες. Να οριστούν κάποια κριτήρια: πληθυσμιακά, γεωγραφικά. Να είναι συγκεκριμένα. Όχι να ανοίγει ρουσφετολογικά. Δηλαδή τι θα πούνε οι Ροδίτες; Α, τι άτυχοι που είμαστε που δεν είναι από εδώ ο κ. Δένδιας; Για ποιο λόγο να γίνει αυτό;».

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης επικαλέστηκε τον κίνδυνο «να ξεσηκωθεί ο κάθε δήμος στην Ελλάδα και να σου λέει αφού το έκανες εκεί, κάντο και σε εμένα.»

Πάντως επισήμως το ΠΑΣΟΚ δηλώνει  έτοιμο να συζητήσει «με σοβαρότητα και ευθύνη  -και με ενεργή συμμετοχή των οργάνων της Αυτοδιοίκησης- ολοκληρωμένες προτάσεις για την αλλαγή στην λειτουργία των θεσμών, με κατεύθυνση την ενίσχυσή τους και την ενεργότερη συμβολή στην ανάπτυξη, την βελτίωση της ζωής των πολιτών, την κοινωνική πολιτική.»

aftodioikisi

Aνάλογη άποψη εξεφρασε και ο τεως υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος

Ενστάσεις καταγράφονται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έναντι των προωθούμενων αλλαγών. «Αυτή η χώρα δεν θέλει να διορθωθεί», σχολίασε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, διαφωνώντας κατηγορηματικά με την κατάργηση της αρχής του «Καλλικράτη» - «ένας δήμος, ένα νησί» - ενώ ανάλογη άποψη εξέφραζαν και άλλα στελέχη.

«Θα ανοίξει πόλεμος ενόψει των δημοτικών εκλογών. Αυτές οι προσεγγίσεις είναι η επιτομή του παλαιοκομματισμού», ανέφερε ο κ. Ντόλιος (στον Alpha 98.9), αφήνοντας αιχμές και για την πρόβλεψη να ορίζονται οι δημοτικοί συμπαραστάτες από τους γενικούς γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων.

tanea.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...