Παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη για την Αστυπάλαια - Να αποκατασταθεί η στατικότητα του λιμένα Αγίου Ανδρέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: «Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη για την Αστυπάλαια»

 

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών (ΥΜΕ) για την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση στατικότητας του λιμένα Αγίου Ανδρέα στην Αστυπάλαια.

Όπως σημειώνεται στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη, ο δήμαρχος Αστυπάλαιας με σειρά επιστολών του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΜΕ ζητάει το αυτονόητο: Να ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για να καταστεί ο λιμένας Αγ. Ανδρέα λειτουργικός και ασφαλής. Στην Κοινοβουλευτική Αναφορά του βουλευτή Δωδεκανήσου, υπογραμμίζεται η ανάγκη – ΑΙΤΗΜΑ του Δήμου και των κατοίκων της Αστυπάλαιας – να διασφαλιστεί με έργα υποδομών η εύρυθμη λειτουργία των λιμένων της Αστυπάλαιας, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι καθώς και οι επισκέπτες του νησιού, αλλά και οι αλιείς, οι κτηνοτρόφοι, όλες οι μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των λιμένων της Αστυπάλαιας να μετακινούνται και να μεταφέρουν αγαθά απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στην επιστολή του δήμαρχου Αστυπάλαιας που κατατέθηκε στη Αναφορά, «λόγω της μεγάλης καθυστέρησης λήψης μέτρων η κατάσταση στον λιμένα Αγ. Ανδρέα έχει σαφώς επιδεινωθεί και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης μεγάλου τμήματος του προβλήτα. Αν η καθυστέρηση συνεχισθεί, το γεγονός αυτό θα σημάνει την κατάρρευση πολύ μεγάλου τμήματος του λιμανιού με αποτέλεσμα όχι μόνο την απαίτηση πολύ περισσότερων χρηματικών πόρων για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του, αλλά και τον αποκλεισμό του νησιού για πολύ μεγάλα διαστήματα και αρκετά χρόνια».

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, σημειώνει τη σημασία των λιμένων στην καθημερινή λειτουργία της νήσου και ζητάει να δοθεί άμεση λύση ώστε να μην υπάρξουν - εξαιτίας της καθυστέρησης των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΜΕ στην αποκατάσταση του λιμένα Αγ. Ανδρέα - επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Αστυπάλαιας.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...