Παρέμβαση της Μϊκας Ιατρίδη για την γρήγορη πιστοποίηση των ΑΜΕΑ απο τα ΚΕΠΑ

Μίκα Ιατρίδη: «Σεβαστείτε τους συνανθρώπους μας με αναπηρία. Δώστε άμεση λύση για την γρήγορη πιστοποίηση από τα ΚΕΠΑ και την καταβολή των επιδομάτων τους».

Επίκαιρη Ερώτηση για τις λίστες αναμονής για την πιστοποίηση των ΑμΕΑ από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα το είχε θέσει από τον Ιανουάριο, αλλά, επί της ουσίας, τίποτε δεν έχει γίνει. Αντίθετα, οι λίστες αναμονής συνεχίζονται, ενώ το πρόβλημα είναι οξύτερο στη νησιωτική Ελλάδα.

Σε μια εποχή σκληρής οικονομικής κρίσης, σημειώνει η Μίκα Ιατρίδη, είναι απαράδεκτο συνάνθρωποι μας να στερούνται τα επιδόματα τους, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη, και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα και, κυρίως, να καταβάλλονται τα αντίστοιχα επιδόματα.

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: «Συνεχίζονται οι λίστες της ντροπής για τα ΑΜΕΑ σε αναμονή της πιστοποίησης τους από τα ΚΕΠΑ»

Στις 24 Ιανουαρίου 2013 είχα καταθέσει γραπτή ερώτηση για την απίστευτη ταλαιπωρία, στην οποία υποβάλλονται από την κυβέρνηση, οι συνάνθρωποι μας με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι καλούνται να «πιστοποιηθούν» για την αναπηρία τους από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Έκτοτε, και παρά τα μέτρα που επικαλέσθηκε στην απάντηση του το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οι λίστες αναμονής για την πιστοποίηση συνεχίζονται, ενώ τα άτομα με αναπηρία βλέπουν τα επιδόματα τους να αναστέλλονται, χωρίς να έχουν ευθύνη για την κατάσταση αυτή.

Το πρόβλημα είναι οξύτερο στα νησιά, όπως στα Δωδεκάνησα, μια και όσοι είναι στη λίστα αναμονής υποχρεώνονται να μετακινηθούν προς τη Ρόδο με δικά τους έξοδα, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις μετακίνησης ατόμων με αναπηρία για να εξεταστούν και, τελικά, η εξέταση δεν έγινε.

Επειδή η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν αναπηρίες ή κάποιο χρόνιο νόσημα είναι απαράδεκτη. Επειδή είναι απαράδεκτο, με άλλοθι όσους παράνομα έλαβαν αναπηρικές συντάξεις ή επιδόματα, να υπόκεινται σε απίστευτη ταλαιπωρία άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα. Επειδή, λόγω της κρίσης, μόνο εισόδημα για πολλά από τα άτομα με αναπηρία είναι το επίδομα, το οποίο δεν καταβάλλεται μέχρι να γίνει η τελική γνωμάτευση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Από τη στιγμή που οι λίστες αναμονής συνεχίζονται, ποια άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες «πιστοποίησης» των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες από τα ΚΕΠΑ; 2. Μελετάται η επιλογή να καταβάλλονται και τα επιδόματα αναπηρίας και να μην αναστέλλονται σε όσους βρίσκονται στη λίστα αναμονής, καθώς και η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μετά το τέλος του εξαμήνου, μέχρι την τελική πιστοποίηση από τα ΚΕΠΑ;

Η Ερωτώσα Βουλευτής Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...